Svjetski kup: Marcel Hirscher pobjednik, Ivica Kostelić 14. u veleslalomu

Nedjelja, 09. prosinca 2012. 10:15 Napisao/la  SC

Apsolutni junak druge vožnje trećeg veleslaloma skijaša u Val D'Isereu bio je 20-godišnji Nijemac Stefan Luitz koji je s 25 stigao do drugog mjesta

Pobjednik trećeg veleslaloma sezone je Austrijanac Marcel Hirscher, dok je Ivica Kostelić na kraju bio 14. Austrijanac koji je stigao do prve pobjede sezone i 13. u karijeri na svih je pet "tehničkih" utrka bio na pobjedničkom postolju. Njegova prednost od sekundu i 16 stotinki potvrđuje dominaciju, ali nije Hirscher bio junak dana u Francuskoj. Apsolutni junak druge vožnje trećeg veleslaloma skijaša u Val D'Isereu bio je 20-godišnji Nijemac Stefan Luitz koji je s 25 stigao do drugog mjesta. Treća stepenica pobjedničkog postolja pripala je pobjedniku dvaju ovosezonskih veleslaloma Tedu Ligetyju, dok je Ivica Kostelić lošom drugom vožnjom osvojio 14 mjesto.

Najveći tragičar je domaći as Alexis Pinturault koji je nakon pogreške izgubio mjesto na pobjedničkom postolju jer je tada njegova prednost pred Luitzom bila veća od dvije sekunde. Luitz je odvozio sjajnu drugu vožnju. Vrijeme od 55.82 ili ukupno minuta 55 sekundi i 26 stotinki donijelo mu je najbolji plasman u karijeri. O kakvoj je vožnji bila riječ svjedoči i činjenica da je vodeći čovjek Svjetskog kupa Norvežanin Aksel Lund Svindal za Luitzom zaostao osam desetinki.

Iako je zaostatak Ivice Kostelića za vodećim Austrijancem Marcelom Hirscherom bio sekundu i 86 stotinki hrvatski skijaš mogao je i morao biti zadovoljan svojim nastupom i devetim mjestom. Krenuo je u drugu vožnju sa 89 stotinki prednosti pred Luitzom. Na kraju je zaostao sekundu i 31 stotinku za mladim Nijemcem, a dvije sekunde i 47 stotinki za Hirscherom i osvojio 14. mjesto. Čak niti pobjednik na oba dosadašnja veleslaloma Amerikanac Ted Ligety nije uspio nadmašiti 20- godišnjeg Luitza. U utrku je krenuo sa prednošću od 1.03, na drugom prolazu imao je 50 stotinki prednosti a onda je do cilja uspio izgubiti čak 76 stotinki i na kraju ipak osvojiti treće mjesto sa sekundom i 42 stotinke zaostatka za pobjednikom.

Veleslalom Val D'Isere: 1. Marcel Hirscher (Austrija) 1:54.10, 2. Stefan Luitz (Njemačka) +1.16, 3. Ted Ligety (SAD) +1.42..14. Ivica Kostelić (Hrvatska) +2.47

Poredak veleslalom: 1. Ted Ligety (SAD) 260, 2. Marcel Hirscher (Austrija) 240, 3.Manfred Moelgg (Italija) 150.14. Ivica Kostelić (Hrvatska) 56 bodova.

Ukupni poredak: 1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 440, 2. Ted Ligety (SAD) 402, 3. Marcel Hirscher (Austrija) 380..12. Ivica Kostelić (Hrvatska) 124 boda...


 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.