Spust u Kitzbuehelu; Talijan Dominik Paris šokirao Austrijance i slavio na legendarnom Streifu, Kostelić 31.

Subota, 26. siječnja 2013. 13:33 Napisao/la  SC

Kitzbuehel spust: Dominik Paris (Italija) 1:57.56, Eric Guay (Kanada) + 0.13, 3. Hannes Reichelt (Austrija) + 0.36...31. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 2.97.

Talijan Dominik Paris pobjednik je najtežeg i najatraktivnijeg spusta na svijetu koji je vožen u austrijskom Kitzbuehelu na legendarnoj stazi Streif. Pred 45.000 među kojima je bio i slavni Austrijanac sada Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger Paris je slavio u vremenu minutu 57 sekundi i 56 stotinki vozeći u prosjeku najbržih 142 kilometra na sat. Drugo mjesto pripalo je Kanađaninu Ericu Guayu koji je zaostao 13 stotinki a treći je bio najbolji predstavnik domaćina Hannes Reichelt koji je od Parisa bio sporiji 36 stotinki. Sjajan četvrtoplasirani bio je Slovenac Andrej Šporn sa zaostatkom od 58 stotinki.

Ivica Kostelić zauzeo je 31. mjesto sa zaostatkom od dvije sekunde i 97 stotinki no njemu je puno bitniji sutrašnji slalom koji se boduje i za kombinaciju. Podsjećanja radi Kostelić je prošle godine bio pobjednik kombinacije i trećeplasirani u slalomu i ne bi imao ništa protiv da se povijest ponovi. Talijan Christof Innerhofer pobjednik Wengena i drugi u ukupnom poretku spusta zbog kazne zarađene na zadnjem treningu umjesto broja 19 dobio je broj 46 pa sve do njegova prolaska ciljem njegov sunarodnjak Paris nije mogao početi slaviti. Nakon obećavajućeg starta u cilj je stigao kao 21 sa sekundom i 92 stotinke zaostatka i Parisovo slavlje moglo je početi.

Kitzbuehel spust: 1. Dominik Paris (Italija) 1:57.56, 2. Eric Guay (Kanada) + 0.13, 3. Hannes Reichelt (Austrija) + 0.36...31. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 2.97.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.