NHL liga: Počela borba za Stanley Cup, prednost za Chicago, St. Louis i Anaheim

Srijeda, 01. svibnja 2013. 13:26 Napisao/la  SC

Rezultati: Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 2:1 (OT), St. Louis Blues - Los Angeles Kings 2:1 (OT), Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 3:1

 

Sinoćnjim utakmicama započeo je Play Off u NHL-u i borba za Stanley Cup u skraćenoj sezoni kojoj je prethodio NHL Lockout. Nakon što su se vlasnici klubova i udruženje igrača dogovorili oko preraspodjele plijena ljubitelji hokeja došli su na svoje.

 

U prva tri susreta pobjede su ostvarile momčadi koje su imale prednost domaćeg terena. Chicago koji na Zapadu ima startnu poziciju broj 1 je sa 2:1 u United Centru pobjedio Minnesotu tek u produžetku. Povela je Minnesota golom Clutterbucka u 5 minuti 1. Trećine. Izjednačio je Chicago početkom 2. Trećine s igračem više. Strijelac je bio Hossa. Bickell je u 16. minuti Overtimea zabio za pobjedu Blackhawksa i vodstvo u seriji 1:0.

Istim rezultatom do pobjede je došao St. Louis protiv branitelja naslova Los Angeles Kingsa. Poveli su Bluesi sredinom prve trećine zabivši s igračem više. Strijelac je bio Steen. Kingsima je produžetak osigurao Williams 31.6 sekundi prije kraja susreta. U produžetku susreta veliku pogrešku napravio je vratar Los Angeles Kingsa Qiuck koji je nesmotreno iza gola izgubio pločicu kada je njegova momčad imala igrača više na ledu i priliku opasno ugroziti domaćine. St. Louis Blues vodi u seriji 1:0.

Jedinu pobjedu bez produžetka jutros je ostvario Anaheim koji je na svom ledu pobjedio Detroit Red Wingse 3:1. Poveo je Anaheim s igračem više kada je Bonino skrenuo pločicu ispred vratara Howarda sredinom prve trećine. Detroit je izjednačio golom Clearyja s igračem više 4 minute prije kraja iste trećine. Prednost Anaheimu početkom zadnje trećine donio je finska legenda Teemu Selanne. Beauchemin je postavio konačnih 3:1 na kraju susreta kada je Detroit izvadio vratara i pokušao izboriti produžetak. Anaheim Ducks vodi u seriji 1:0.

 

Rezultati: Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 2:1 (OT), St. Louis Blues – Los Angeles Kings 2:1 (OT), Anaheim Ducks – Detroit Red Wings 3:1

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.