SP u skijanju: Tina Maze zlatna u superveleslalomu, Lindsey Vonn slomila potkoljeničnu kost

Utorak, 05. veljače 2013. 16:22 Napisao/la  SC

Rezultati: 1. Tina Maze (Slovenija) 1:35.39, 2. Lara Gut (Švicrska) +0.38, 3. Julia Mancuso (SAD) +0.52. Utrku je obilježio težak pad Lindsey Vonn koja je slomila potkoljeničnu kost

Slovenka Tina Maze osvojila je naslov svjetske prvakinje u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu koje je započelo u austrijskom Schladmingu. Slovenka je zlato uzela ispred Švicarke Lare Gut i Amerikanke Julije Mancuso.

Slavlje Slovenke zasjenio je pad najbolje svjetske skijašice, Lindsey Vonn. Prvakinja svijeta u ovoj disciplini iz Val d'Iserea 2009. nakon drugog prolaza nezgodno je doskočila i izgubila ravnotežu nakon čega je napravila salto, zabila se u jedna vrata i poslije pada ostala nepomično ležati.

Amerikanka je ubrzo helikopterom prebačena u bolnicu, a prve dijagnoze kažu da je Vonn slomila tibiju, odnosno potkoljeničnu kost noge i za nju je sezona završena. Nakon njenog pada odustalo je nekoliko skijašica među kojima i mlade hrvatske predstavnice Saša Tršinski i Andrea Komšić.

Rezultati: 1. Tina Maze (Slovenija) 1:35.39, 2. Lara Gut (Švicrska) +0.38, 3. Julia Mancuso (SAD) +0.52, 4. Sofia Goggia (Italija) +0.57, 5. Fabienne Suter (Švi) +0.86

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.