SP U SKIJANJU

Ivica Kostelić srebrni u superkombinaciji

Ponedjeljak, 11. veljače 2013. 19:29 Napisao/la  SC

Rezultati: 1. Ted Ligety (SAD) 2:56.96, 2. Ivica Kostelić (Hrv) + 1.15, 3. Romed Baumann (Aut) + 1.17 sekunde

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu. Kostelić je nakon vožnje u slalomu na kraju zauzeo drugo mjesto, zaostavši za pobjednikom Tedom Ligetyjem 1.15 sekundu. Treće mjesto zauzeo je domaći predstavnik Romed Baumann, vodeći nakon spusta.

Kostelić je do šeste nove medalje na velikim natjecanjima doskijao na istom mjestu na kojem je 1997. osvojio juniorsku broncu u ovoj disciplini. Kostelić je borbu za medalje najavio odličnim desetim mjesto nakon spusta. Planai stazu je prošao za 2:02.75 minute, zaostavši za vodećim Austrijancem Baumannom sekundu i 37 sekunde. 

U slalomu je pred 40 tisuća gledatelja ostvario četvrto vrijeme. Kostelić je briljantno odradio gornji dio staze, opreznije je odvozio srednji i donji dio što se na kraju pokazalo nedovoljnim za drugo zlato na svjetskim prvenstvima.

Ponuđeno je prihvatio Ligety koji je u slalomu bio briljantan, ostvarivši drugo slalomsko i ukupno najbolje vrijeme. Treće mjesto pripalo je Baumanu, koji je Austrijancima donio prvu medalju u muškom dijelu natjecanja. Utrku nisu okončali veliki domaći adut Benjamin Raich i Norvežanin Axel Lund Svindal, zlatni u ovoj disciplini na zadnja dva svjetska prvenstva. 

Najbolju vožnju u slalomu odradio je Francuz Alexis Pinturault, ali mu je zbog lošeg nastupa u spustu to bilo dovoljno samo za šesto mjesto. Korak do medalje ostao je Finac Andreas Romar. Bronca mu je pobjegla za 17 stotinki. Max Ullrich, drugi hrvatski skijaš, nije završio slalom. Kostelić je ovim srebrom hrvatskom skijanju priskrbio devetu medalju na svjetskim prvenstvima, kompletiravši set medalja nakon zlata u slalomu (2003.) i bronce u super G-u (2011.).

Rezultati: Ted Ligety (SAD) 2:56.96, 2. Ivica Kostelić (Hrv) + 1.15, 3. Romed Baumann (Aut) + 1.17 sekunde

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.