SP Braća Sinković prvi put nakon 12 godina ostali bez medalje

Nedjelja, 25. rujna 2022. 15:03 Napisao/la  SC
SP Braća Sinković prvi put nakon 12 godina ostali bez medalje

Martin i Valent Sinković prvi put nakon 12 godina nisu su se popeli na postolje na jednom svjetskom prvenstvu u veslanju.

Prvo je u polufinalu u Račicama prekinut niz od 43 pobjede u dvojcu na pariće, a onda je u finalu prekinut niz osvajanja medalja.

Na osam svjetskih prvenstava, olimpijskim igrama i europskim prvenstvima braća Sinković ukupno su zaredom osvojili 19 medalja.

Braća Sinković završila su nastup u Račicama na 4. mjestu, iza dvojaca na pariće Francuske, Španjolske i Australije.

Hugo Boucheron i Mathieu Androdias osvojili su zlato u utrci u kojoj su se pokazali kao najbolja posada iako do sada nisu nastupali u dvojcima na pariće.

Francuzi su zlato osvojili s vremenom 6:09.34, braća Sinković zaostali su četiri i pol sekunde.

 - Treba iz poraza uvijek izvući neku pouku. Ne bih govorio koji je uzrok jer iskreno ni ne znam trenutno. Zadnsu tu došli daju podršku, posebno navijačima koji jih par tjedana je čamac išao jako lijepo na treninzima i sve je bilo dobro tako da ćemo naknadno analizirati sve s trenerom. Definitivno ne mislimo da je ovo početak kraja ili kraj nego samo dvije lošije utrke i mislim da ćemo se iduće godine vratiti još jači, rekao je Martin Sinković

- Zahvalio bih svima koji nam daju podršku, posebno navijačima koji su došli iz Hrvatske, velika većina iz Dubrovnika. Zaista im puno hvala kao i svima koji su nam slali pozitivnu energiju i poruke, stvarno smo osjetili veliku podršku, dodao je Valent Sinković

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.