Postavila novi svjetski rekord, ali nije dobila poziv saveza uoči Svjetskog prvenstva

Petak, 30. rujna 2022. 14:10 Napisao/la  SC
 Mirela Kardašević
Mirela Kardašević

Na Svjetskom kupu u ronjenju na dah koje se održalo u turskom Kaşu, Mirela Kardašević osvojila je prvo mjesto i ispisala povijest ronjenja.

U disciplini CNF (bez peraja) sa zaronom od 75 metra postavila je novi svjetski rekord te tako postala prva žena u povijesti koja je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord na dubinskom i bazenskom svjetskom prvenstvu.

- Ovo je moj prvi svjetski rekord u dubini tako da sam izrazito ponosna i jako emotivna. S ponosom mogu reći da sam jedina osoba u Hrvatskoj koja drži svjetski rekord i u dubini i u bazenu te isto tako jedina žena u svijetu koja drži svjetske rekorde u bazenu i u dubini, rekla je Mirela Kardašević.

Hrvatski ronilački savez, našu najuspješniju sportašicu u ronjenju na dah nije uvrstio u nacionalnu reprezentaciju za nadolazeće svjetsko prvenstvo, pa je Mirela poslala dopis Savezu s ovim rezultatom te informacijom kako još danas to stignu napraviti jer je u interesu Hrvatske da nastupa na Svjetskom prvenstvu gdje je ujedno kandidat za zlatnu medalju.

Povratnu informaciju još nije dobila.

Mirela je jedna od rijetkih ronioca koji se natječu u bazenu i u dubini, pa je ovaj uspjeh samim time još i veći.

Podsjetimo, na nedavnom Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se održavalo u Beogradu u lipnju, Mirela Kardašević postavila je dva nova svjetska rekorda.

U disciplini DYNB (dinamika s bifin perajama) osvojila je zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord preronivši 250 m dok je u disciplini, DYN (dinamika s monoperajom) preronila 275 m što joj je donijelo još jedno zlato i još jedan svjetski rekord.

Sa svjetskih prvenstava u ronjenju Mirela ima 11 medalja, od čega četiri zlata, četiri srebra i tri brončane medalje, dok s Europskih prvenstava ima dvije brončane medalje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.