PH u plivanju: Primorjašima pet pojedinačnih zlata u apsolutnoj kategoriji

Petak, 20. ožujka 2015. 23:07 Napisao/la  Leandar Kelentrić

Drugog dana Prvenstva Hrvatske koje se održava u Rijeci primorjaši su osvojili pet pojedinačnih zlatnih medalja u apsolutnoj konkurenciji i jedno štafetno zlato

Drugog dana Prvenstva Hrvatske berbu medalja otvorio je Sven Arnar Saemundsson u utrci na 400 metara slobodno. Saemundsson je dionicu isplivao u vremenu 4:01.58. Kako je još uvijek mlađi senior pripalo mu je zlato i u toj konkurenciji.

 

{jb_blackbox-right}Ema Krajinović zlatna
Mlađa juniorka Primorja Ema Krajinović osvojila je zlatne madalje u juniorskoj i mlađejuniorskoj konkurenciji u disciplini 200 metara mješovito. Krajinovićka je ovu dionicu isplivala u vremenu 2:27.72.{/jb_blackbox-right}

Sanja Jovanović još uvijek je najbrža u disciplini 50 metara leđno. Osvojila je Dubrovkinja zlatnu medalju s vremenom 29.45. I u muškoj konkurenciji pobjeda u najkraćoj leđnoj dionici pripala je Primorjašu Teu Koloniću koji je vremenom 26.48 pobijedio svog klupskog kolegu Sašu Gerbeca (26.71). Gerbec je na kraju osvojio srebrnu medalju iako se u A finale provukao u pripetavanju sa Kristianom Komlenićem iz Mladosti.

Ugodno iznenađenje je zlatna medalja mlađe seniorke Primorja Ane Petrović u disciplini 100 metara leptir. Ana je s vremenom 1:02.86 iza sebe ostavila Doru Vrcić iz Grdelina (1:03.24), te svoju klupsku kolegicu Željanu Knežević (1:03.41) koja je osvojila brončanu medalju.

 

{jb_blackbox-left}Ercegović upotpunio kolekciju medalja
Nakon zlata u četvrtak mlađi junior Primorja Marin Ercegović osvojio je i srebrnu medalju u disciplini 100 metara leptirovim načinom (57.76) i brončanu medalju u disciplini 400 metara slobodno te tako upotpunio svoju kolekciju. Ercegović je predvodio i mlađejuniorsku štafetu Primorja koja je osvojila srebrnu medalju. Uz Ercegovića još su plivali Adrian Medica, David Haring i Paulo Motušić.{/jb_blackbox-left}

Pojedinačnu kolekciju zlatnih medalja zaključio je Dinko Jukić u disciplini 50 metara leptir koji je sa 53.48 pobijedio Marija Todorovića iz ZPK-a. A finale u ovoj disciplini plivao je i Dominik Straga koji je završio tek na 6. Mjestu s vremenom 56.22. Dominik Straga još uvijek je apsolutni rekorder Hrvatske u ovoj disciplini. Zlatnu medalju osvojila je i ženska štafeta Primorja u disciplini 4x200 slobodno u sastavu Ana Matković, Ana Petrović, Željana Knežević i Sanja Jovanović.

Što je uspjelo ženskoj štafeti nije uspjelo muškoj. Primorjaši su osvojili srebrnu medalju iza Medveščaka. Za Primorje su plivali Sven Arnar Saemundsson, Teo Kolonić, Lovro Draginić i Dinko Jukić. Saša Gerbec osvojio je srebrnu medalju u disciplini 50 metara prsno. Gerbec je isplivao vrijeme 28.35.

 

{jb_blackbox-right}Rajkoviću i Đakoviću zlata
Antonio Đaković, kadet Primorja na privremenom radu u Švicarskoj osvojio je u petak ujutro dvije zlatne medalje u disciplinama 400 m slobodno s vremenom 4:20.22 i 100 m leptir s vremenom 1:02.21. Zlato je osvojio i Antonio Rajković u disciplini 200 metara mješovito. Rajković je dionicu isplivao u vremenu 2:21.56 i bio brži od Luke Sudarevića (2:22.42) iz Medveščaka i Luke Tkalčevića (2:24.12) iz Mladosti. Rajković je osvojio i brončanu medalju u utrci 100 leptir s vremenom 1:04.30. Zlatom se okitila i muška kadetska štafeta Primorja 4x200 slobodno u sastavu: Noa Kovačić, Antonio Rajković, Tin Mirjanić i Antonio Đaković koja je završila ispred drugoplasirane Mladosti sa 12 sekundi prednosti.{/jb_blackbox-right}

Ana Matković i danas je osvojila brončanu medalju. Nakon jučerašnje u disciplini 800 metara slobodno danas je doplivala do brončane medalje u disciplini 200 metara mješovito (2:22.72).

Najveće ovacije u petak poslijepodne dobio je mlađi junior Jadrana iz Splita Karlo Noah Paut koji je u disciplini 100 metara leptir srušio dosadašnji mlađe juniorski rekord Luke Seleša 56.07 iz 2010. godine. Paut je isplivao vrijeme 55.49.

Blizu novog apsolutnog rekorda Hrvatske bila je i plivačica ZPK-a, inače Riječanka Lana Dragojević u disciplini 50 metara prsno. Lani je nedostajalo samo četiri stotinke da sruši svoj rekord (32.36) sa prošlog prvenstva Hrvatske u Zagrebu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.