Ivica Tucak: Razbjesnilo me rano isključenje Butića, jer je takvih duela bilo bezbroj

Četvrtak, 04. siječnja 2024. 22:16 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak Foto: Screenshot

Hrvatski vaterpolisti, branitelji naslova europskih prvaka nakon dugo su vremena pobijedili Španjolsku.

- Utakmica je bila puna obrata, vodstva našeg i njihovog. Ovo je strašna reprezentacija. Ispoštovali smo većinu stvari koje smo dogovorili. Osvojili smo velika dva boda i okrećemo se sljedećoj utakmici. Nakon dugo vremena pala je Španjolska, ali nismo ništa napravili. Samo smo otvorili vrata eventualnom dobrom plasmanu u skupini. Pad? Kad igrate protiv takve reprezentacije teško je zaustaviti pad. Imaju fantastičan ritam, sjajne igrače. Mislim da smo odigrali vrhunsku utakmicu, igrač više nam je bio loš, ali generalno sam zadovoljan. Mislim da smo igrača više mogli odigrati bolje, a nismo prepoznavali neke situacije kada smo bili sami, rekao je izbornik Hrvatske Ivica Tucak nakon pobjede nad Španjolskom.

Zvonimir Butić isključen je već u osmoj minut što nije dobro sjelo izborniku koji nije vidio sporni prekršaj.

- To me razbjesnilo. Takvih duela je bezbroj na utakmici, pitao sam suca Putnikovića zašto ga je isključio, a on mi je rekao da je bio udarac šakom, što nitko od nas nije vidio. Ne znam odakle mu pravo da već početkom utakmice osakati jednu momčad u ovoj prevažnoj utakmici, dodao je izbornik. 

U sljedećem dvoboju u subotu Hrvatska igra protiv Francuske.

- Bit će teška utakmica. Već dvije-tri godine igraju sjajno. Međutim, europski smo prvaci, ne bojimo ih se, ali ćemo se morati dobro pripremiti, dodao je Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.