Dino Sinovčić osvojio srebrnu medalju prvoga dana Europskog paraplivačkog prvenstva!

Nedjelja, 16. svibnja 2021. 21:40 Napisao/la  SC
Dino Sinovčić
Dino Sinovčić

Dino Sinovčić, hrvatski paraplivački reprezentativac, osvojio je srebrnu medalju prvoga dana Europskog prvenstva u portugalskoj Madeiri u utrci na 100 leđno (kategorija S6).

- Prije svega velike čestitke Dini Sinovčiću na osvojenoj srebrnoj medalji, kao i njegovom treneru Slobodanu Glavčiću i čitavom stručnom timu na odlično odrađenoj pripremi. Ovo je izniman trenutak za hrvatski sport osoba s invaliditetom, jer ove su okolnosti na svima ostavile traga pa tako i na Dini, koji je prije nekoliko mjeseci prebolio COVID-19. No, uspjeli smo zajedničkim snagama ostvariti ovaj sjajan rezultat. Ovo je zaista dobar pokazatelj da su Dino i njegov trener na dobrom putu za predstojeći nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, rekao je Igor Berislavić, vd izbornika hrvatske paraplivačke reprezentacije.

Od hrvatskih plivača prvoga dana nastupio je i Matej Petrlić (S10) na 50 metara slobodno i zauzeo 12. mjesto.

- Matej se čitavu sezonu borio s ozljedama, a otplivao je rezultat samo 0.2 stotinke sekunde sporiji od svog najboljeg, tako da i s njegovim nastupom možemo biti zadovoljni, zaključio je Berislavić.

Drugoga dana prvenstva u Madeiri će nastupiti Dino Sinovčić, Leonardo Renić i Tomi Brajša u kvalifikacijama na 100 metara slobodno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.