Damir Martin osvojio zlato u samcu najbrže u povijesti europskih prvenstava

Nedjelja, 31. svibnja 2015. 19:52 Napisao/la  SC

Martin je OI u Londonu bio član srebrnog hrvatskog četverca

Damir Martin osvojio je zlatnu medalju u samcu na Europskom veslačkom prvenstvu u poljskom Poznanu, postavivši pritom i najbolje izveslano vrijeme u povijesti europskih prvenstava.

Skifist VK Trešnjevka u finalu veslao u vremenu 6:41.65 minuta, te za skoro šest sekundi oborio rekord europskih prvenstava, koji je upravo on postavio u polufinalu u subotu.

Izveslao sam svoje najbolje vrijeme za skoro sekundu! Ovo ej bila utrka u kojoj nisma crne rupe, mogu reći da je to bila utrka kariejre, rekao je Martin.

Drugoplasiranog Čeha Ondreja Syneka (6:46.40), branitelja naslova i srebrnog s OI u Londonu, Martin je iza sebe ostavio za skoro pet sekundi. Brončani je bio dvostruki olimpijski prvak Olaf Tufte (6:46.61).

Martin je OI u Londonu bio član srebrnog hrvatskog četverca, njegovo zlato je prvo za hrvatsko veslanje nakon tri godine, kada su u Vareseu braća Valent i Martin Sinković bili prvaci u dvojcu na pariće. Na tom prvenstvu Martin je osvojio srebro u samcu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.