Braća Sinković u finalu Europskog prvenstva u Munchenu

Subota, 13. kolovoza 2022. 11:29 Napisao/la  SC
Braća Sinković  u finalu Europskog prvenstva u Munchenu

Braća Sinković s prvim mjestom u svojoj skupini osigurali su prolazak u finale Europskog prvenstva u Munchenu.

U cilj su ušli s vremenom 6:35.99 što je četiri sekunde prednosti ispred drugoplasiranih Grka, Ioannis Kalandaridisa i Athanasios Palaiopanosa (6:40.64).

Treće mjesto pripalo je Talijanima, Simone Venier i Davide Mumolo koji su s rezultatom 06:40.98 također osigurali nastup u finalu A.

- Dosta dobra utrka, sigurna pobjeda. Malo su Grci stisnuli prvih 1000 metara što je dobro da smo imali test za finale. Sad nas očekuje prava utrka u finalu, a tu su sigurno Španjolci i Litvanci najjači protivnici, rekao je Valent Sinković.

- Prvih 1000 metara su nam bili dosta blizu, ali su se preforsirali pa smo im u srednjem dijelu utrke dosta otišli. Sutra nas očekuje teška utrka od samog početka pa do kraja, nadodao je Martin Sinković

U drugoj polufinalnoj skupini svoje mjesto u finalu osigurale su posade Španjolske, Srbije i Litve.

Finalna utrka na rasporedu je u nedjelju u 12:59 sati, a možete je pratiti uživo na Drugom program HRT-a ili na službenoj WorldRowing stranici.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.