Braća Sinković otputovala na 2. Svjetski kup u Poznan sa željom za novim zlatom

Srijeda, 15. lipnja 2022. 11:47 Napisao/la  SC
Valent Sinković, Nikola Bralić i Martin Sinković
Valent Sinković, Nikola Bralić i Martin Sinković

Najjači hrvatski veslački tandem, braća Mrtin i Valent Sinković danas su krenuli na drugi Svjetski kup koji se održava u poljskom Poznanu od 16. do 19. lipnja. Na regati sudjeluje preko 600 sportaša iz 36 država, a od hrvatskih predstavnika nastupit će samo braća Sinković. Prvi put još od 2019. natjecat će se veliki broj sportaša iz Australije, Novog Zelanda, Sjedinjenih Država i Kanade kao i reprezentativci iz Afrike, Azije i Južne Amerike.

- Osjećamo se stvarno dobro prije Svjetskog kupa u Poznanu i vjerujemo da ćemo ići bolje nego u Beogradu. Na prvom Svjetskom kupu u Beogradu je bilo dobro, ali nije bilo vrhunski - točnije nije bilo na onoj razini na kojoj mi želimo biti. Između Beograda i Poznana dosta smo radili na uveslavanju i tehnici te se trudili još bolje uhvatiti taj zahvat koji nam je nedostajao. Nadamo se da ćemo to pokazati na utrkama! – rekao je Martin Sinković

Na prvom Svjetskom kupu u svibnju ove godine u Beogradu, Martin i Valent pobjednički su se vratili u disciplinu dvojac na pariće te su nakon 6 godina ne nastupanja u toj disciplini osvojili zlatnu medalju u tijesnoj utrci protiv Poljaka.

- Dobro smo trenirali ova tri tjedna i zasigurno nas očekuju zanimljive utrke. Konkurencija će biti slična kao i na prvom Svjetskom kupu, uz Poljake tu su Australci koji imaju medalju s Olimpijskih igara u četvercu skul pa očekujemo da će i oni biti negdje blizu. Nama se čini da najveću pozornost trebamo obratiti na Poljake s kojima smo u Beogradu u polufinalu i finalu bili poravnati, ali smo uspjeli pobijediti. Jedva čekamo raditi ono što najbolje znamo – a to je dobro se utrkivati i pokušati pobijediti – rekao je Valent Sinković.

Kvalifikacijska utrka na rasporedu je u petak, 17. lipnja od 10:50, polufinalna utrka u subotu, 18. lipnja u 11:25 h, dok nas finale očekuje u nedjelju, 19. lipnja u 11:38 h. Sva nedjeljna finala će se prenositi uživo na www.worldrowing.com.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.