Australiji prijeti prvo oduzimanje olimpijskih medalja zbog dopinga u povijesti

Petak, 06. studenog 2020. 11:14 Napisao/la  SC
Brenton Rickard
Brenton Rickard

Šestorici australskih plivača prijeti oduzimanje olimpijskih medalja iz Londona nakon što je otkriveno da je Brenton Rickard, koji je bio dio štafete 4x100 mješovito, bio pozitivan na zabranjenu supstancu.

Ponovna analiza uzorka kojega je Rickard dao prije osam godina otkrila je malu koncentraciju Furosemida, zabranjenog sredstva što se koristi za prikrivanje.

Australija nikad nije ostala bez ijedne medalje zbog doping skandala.

Australski The Age objavio je i mail kojega je umirovljeni plivač poslao članovima štafete nazvavši čitav ovaj proces svojom najgorom noćnom morom.

Rickard je priznao da je uzimao lijekove bez recepta prije testa 2012. godine, također je rekao da će se na Arbitražnom sportskom sudu boriti protiv diskvalifikacije rezultata čitave štafete.

Rickard je plivao uz Haydena Stoeckela, Matta Targetta i Tomasa D'Orsognu, dok je u finalu Christian Sprenger zamijenio Rickarda, a James Magnussen D'Orsogna.

Australija je bila treća, iza SAD-a i Japana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.