Vladimir Putin pred 45.000 gledatelja u Kazanu svečano otvorio 27. ljetnu Univerzijadu

Nedjelja, 07. srpnja 2013. 10:46 Napisao/la  SC

Gimnastičar Tomislav Marković nosio je hrvatsku zastavu ispred hrvatske delegacije od 10 članova koja se pojavila u mimohodu sastavljenom od 10.000 studenata

Vladimir Putin svečano je otvorio 27. ljetnu Univerzijadu, predsjednik Ruske Federacije u pozdravnom govoru istaknuo je važnost Univerzijade za svjetski sport, kao vrijednosti kojima ista izgrađuje mlade osobe.

 

- Na novoizgrađenoj i impozantnoj Kazan Areni održana je svečana ceremonija otvaranja pred oko 45.000 gledatelja. Organizatori su kroz četverosatnu priredbu pokazali svu raskoš moderne Rusije i drevnog Tatarstana, vodeći prisutne kroz  rusku i tatarsku prošlost, istodobno nudeći svijetlu budućnost studentskog sporta. Operni pjevači, plesovi, vatromet, igre na vodi… Idealan spoj moderne tehnologije i publike, koja je pljeskom i navijanjem ispratila sve delegacije, bile su savršeni uvod u praznik studentskog sporta. Univerzijada je najveći sportski događaj u ovoj godini, kaže Haris Pavletić, dopredsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, koji u Kazanu boravi u radnoj misiji prezentacije Europske Univerzijade 2016. godine, koja će se održati u Zagrebu i Rijeci.

 

 

Gimnastičar Tomislav Marković nosio je hrvatsku zastavu ispred hrvatske delegacije od 10 članova koja se pojavila u mimohodu sastavljenom od 10.000 studenata. U Kazan je stigla i hrvatska delegacija predvođena Zrinkom Ćustonjom, predsjednikom Hrvatskog akademskog sportskog saveza te Ronaldom Štrumbergerom, glavnim tajnikom.

 

U subotu je svečano podignuta hrvatska zastava u Univerzitetskom selu. Tijekom ceremonije Farid Abdulganiev, gradonačelnik Kazana, poželio je našoj delegaciji uspjeh na sportskih borilištima i ugodan boravak u glavnom gradu Tatarske republike.

 Vladimir Putin tijekom svečanog otvaranja

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.