Svečano otvorene 17. Mediteranske igre na kojima sudjeluje više od 3000 sportaša

Petak, 21. lipnja 2013. 00:03 Napisao/la  SC

Turci su se potrudili prirediti pravi spektakl.

Na Olimpijskom stadionu u turskom Mersinu pred 20.000 gledatelja u četvrtak su otvorene  17. Mediteranske igre na kojima nastupa više od 3.000 sportaša iz rekordne 24 zemlje Europe, Azije i Afrike, među kojima i 102 sportaša iz Hrvatske.

Turci su se potrudili prirediti pravi spektakl. Bilo je tu mnoštvo boja, zvuka i plesa. Vatromet na početku, ali i na kraju programa. Moto igara je 'Tri kontinenta jedno srce', a simbol je kornjača glavata želva koja obitava u Sredozemnom i Jadranskom moru, te naranča. Upravo je po ovalnom obliku kornjačina oklopa konstruiran i krov novog stadiona.

Program je započeo defileom sportaša koji je otvorila Grčka. Hrvatska delegacija na stadion je izašla kao osma, a predvodio ju je zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz.

MI je otvorio turski premijer Recep Tayyip Erdogan koji je nakon borbe sa prosvjednicima u Istanbulu ovoga puta imao daleko ljepši zadatak.

Mnogi se slažu kako za Tursku slijedi ključnih deset dana u pokušaju dobivanja organizacije Olimpijskih igara 2020. godine, koju je istaknuo Istanbul. Ako Mersin podbaci izgledi Istanbula na glasovanju u rujnu bit će bitno manji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.