SN IZBOR SPORTAŠA 2012.

Rukometašice, vaterpolisti, Cernogoraz i Perkovićka

Nedjelja, 23. prosinca 2012. 13:23 Napisao/la  SC

Nagradu za fair-play dobila Antea Šimleša, koja je posudila konja konkurentici

Hrvatske rukometašice sudionice četvrtfinala Olimpijskih Igara u Londonu, te olimpijski zlatnici vaterpolisti, Giovanni Cernogoraz i Sandra Perković najbolji su sportaši 2012 u 61 izboru Sportskih novosti.

U  tradicionalnom izboru sudjelovalo je 386 novinara iz 58 redakcija. Nagrade su dodijeljene u pet kategorija. Sportaš godine, Sportašica godine, Momčad godine, Ekipa godine i nagrada za fair play. Za ekipu godine nominirane su reprezentacija u samostrelu (56 glasova), karate reprezentacija (57 glasova), a rukometna reprezentacija pobijedila je sa 233 glasa.

Za momčad godine nominirani su veslački četverac (6 glasova), rukometna reprezentacija (2 glasa), a pobjedu je premoćno odnijela vaterpolska reprezentacija  sa 378 glasova.

U izboru za sportaša godine treće mjesto sa 4 glasa podijelili su gimnastičar Marijo Možnik i vaterpolist Miho Bošković, drugi je bio laureat u posljednje tri godine Ivica Kostelić sa 47 glasova, dok je očekivano prvo mjesto pripalo osvajaču zlatnog olimpijskog odličja u streličarstvu Giovanniju Cernogorzu za kojega je glasovalo 330 sportskih novinara.

I u konkurenciji za sportašicu godine bilo je lako predvidjeti pobjednicu. Trećeplasirana plivačica Sanja Jovanović osvojila je jedan glas, srebrna olimpijska medalja u taekwondou donio je Luciji Zaninović je donijela 7 glasova dok je nepobjediva zlatna diskašica Sandra Perković dobila 378 glasova.

Nagradu za fair play dobila je Antea Šimleša, kadetska prvakinja Hrvatske i osvajačica Svjetskog kupa u preponskom jahanju do 14 godina. Nagradu je dobila jer je posudila svoga konja najvećoj konkurentici da bi mogla nastupiti na prvenstvu Hrvatske. Tim činom omogućila joj je da osvoji brončanu medalju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.