SKUPŠTINA HOO

Mamić kažnjen ukorom, Sportska TV dokapitalizirana

Ponedjeljak, 22. srpnja 2013. 17:34 Napisao/la  SC

Ministar Željko Jovanović pismeno je upozorio da se struktura proračuna ne može mijenjati kako je predloženo

Etičko povjerenstvo HOO-a kaznilo je Zdravka Mamića ukorom zbog prostačkog vrijeđanja ministra Željka Jovanovića. Nakon što je Mamić povrijedio temeljna načela olimpizma i nakon što se Mamić nije  očitovao na zahtjev Etičkog povjerenstva, izvršni dopredsjednik Dinama dobio je ukor. Skupština HOO prihvatila je prijedlog Etičkog povjerenstva, pa će u debelom dosjeu Mamićevih povreda sportske etike stajati da je zaradio i jedan ukor.

Etičko povjerenstvo nije prihvatilo zahtjev Splitskog kluba olimpijaca da se Mamiću ukine članstvo u olimpijskoj familiji. Zašto? Zato jer bi HOO  prema statusu Skupština trebala isključiti HNS zbog ispada jednog pojedinca.

 

Osim o Mamiću skupštinari su raspravljali o Sportskoj televiziji, koja redovito emitira program i povećava dugove. Zbog televizije HOO mijenja strukturu proračuna. Između ostalog  sredstva se uvećavaju za 2,3 mil. kuna, 5,3 mil. kuna planira se izdvojiti za dokapitalizaciju, a sredstva koja su uknjižena kao pozajmnice kniigovodstvenom čarolijom postat će temeljni kapital.

 

Ministar Željko Jovanović pismeno je upozorio da se struktura proračuna ne može mijenjati kako je predloženo, što HOO ne prihvaća. Jovanovićevo pismo HOO shvaća kao miješanje u unutrašnje poslove. Analogno tome, možda je pismo trebao napisati minsitar unutrašnjih poslova

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.