SPLITSKO BETONSKO RUGLO

Pogledajte kako sada izgleda Spaladium Arena

Srijeda, 20. veljače 2013. 17:35 Napisao/la  SC

Sportski objekt u derutnom je stanju samo nekoliko godina nakon što je u gradnju potrošeno oko 50 milijuna eura

Spaladium Arena četiri godine nakon održavanja SP-u rukometu postala je splitsko ruglo. Sablasno prazni sportski objekt u derutnom je stanju samo nekoliko godina nakon što je u gradnju velebne dvorane potrošeno oko 50 mil. eura! Vlada Ive Sanadera nije štedjela novca da bi se iskazala kao domaćin SP-a u rukometu, nove dvorane danas su postale veliki financijski teret za lokalne samouprave koje ne mogu pronaći dovoljno proračunskog novca za održavanje skupih objekata.

Grad Split prestao je podmirivati svoje obveze već u listopadu 2011. godine, vrlo brzo prestala je opskrba strujom, Erste banka blokirala je račun tvrtke Sportski grad koja je trebala gospodariti dvoranom.

Zanimljivo je da je država kvartalno uplaćivala 4,5 mil. kuna, ali je taj iznos sjedao na gradski račun budući da su država i grad zajedno trebali podmirivati obveze. Gradska vlast državne je dotacije zadržala na svojem računu i nije podmirivala obveze uz objašnjenje da se taj novac ne bi koristio namjenski već bi se naplatili vjerovnici.

Prema svemu sudeći Spaladium Arena brzo će postati napuštena betonska ruševina, koja će još dugo vremena podsjećati porezne obveznike na dane kada su morali plaćati visoku cijenu ljudske nepromišljenosti i bahatosti.

Fotogalerija: Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.