Željko Jovanović više nije ministar sporta, a Zdravko Mamić nikada nije bio jači

Srijeda, 11. lipnja 2014. 16:01 Napisao  I. V.

Najava da Jovanović više neće sjediti u počasnim ložama kao ministar bila je reakcija predsjednika HNS-a Davora Šukera na uzvratnoj utakmici finala Kupa na Kantridi

Željko Jovanović više nije ministar znanosti, obrazovanja i sporta. O stanju u resorima znanosti i obrazovanja mnogo je toga rečeno i napisano, što se hrvatskog sporta tiče smijenjen je ministar koji ništa konkretno nije učinio osim što je uveo institut sportske inspekcije isključivo zbog osobnog obračuna s Hrvatskim nogometnim savezom i Zdravko Mamićem. Tri godine mandata Jovanović je potrošio na izradi zakona, koji je trebao neutralizirati menadžersku moć Zdravka Mamića. Na kraju je Jovanović smijenjen, a Mamić nikada nije bio jači. Sportske inspekcije više nitko i ne spominje!

U sukobu sa Zlatkom Matešom i čelništvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Jovanović nije uspio namenuti svoju strukturu olimpijskih kadrova. Mateša i dalje suvereno vodi HOO, opozicija sve više slabi budući da se svela na Klub olimpijaca. Bivši olimpijci jesu bili vrhunski sportaši, ali Mateša je bivši premijer i bavi se sportom pravila kojega olimpijci ne razumiju. Izgleda da ih ne razumije ni Jovanović.

Kao riječki politički kadar Jovanović je uživao podršku riječke baze sve dok nije postalo jasno da mu je vrijeme isteklo. Prva najava da Jovanović više neće sjediti u počasnim ložama kao ministar bila je reakcija predsjednika HNS-a Davora Šukera na uzvratnoj utakmici finala Kupa na Kantridi. Šuker je zabranio Riječaninu Jovanoviću da igračima Rijeke u Rijeci uruči pokal pobjednika Kupa kao izaslanik predsjednika Ive Josipovića. Za takvu odluku trebalo je hrabrosti i drskosti, koje Šukeru nisu prirođene. Sada je očito da te večeri Šuker nije bio jedini na Kantridi, koji je znao da se Jovanovićev mandat bliži kraju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.