OI: Srebrni skifist, Damir Martin ostao bez zlata za nekoliko tisućinki sekunde

Subota, 13. kolovoza 2016. 16:13 Napisao/la  SC

Zadnjih dvjesto merara izgledalo mi je kao maraton. Zadnji sam atom snage uložio, zbog toga sam posebno sretan, rekao je Martin


Damir Martin osvojio je srebro, hrvatski skifist u rijetko viđenom finišu ostao je bez zlata za nekoliko tisućinki sekunde.

Novozelanđanin Mahé Drysdale ni sam ne zna kako je sačuvao prvo mjesto nakon što je Martin zadnjih dvjesto metara pronašao snage za finiš koji se ne viđa često. Na kraju je 37-godišnji Drysdale ipak sačuvao zlato ispred Vukovarca:

- Zadnjih dvjesto merara izgledalo mi je kao maraton. Zadnji sam atom snage uložio, zbog toga sam posebno sretan, rekao je Martin, koji je nakon utrke zalegao od iscrpljenosti.

- To moj put, uvijek najteži put vodi prema vrhu. Glavni konkurenti u skifu su najveća podrška, često se dopisujemo, nemamo nikoga da nas bodri. U ovom sportu ne možeš biti prvi ako niis pravi, ovdje možeš pobijediti samo brutalnom željom za uspjehom, prokomenitrao je Martin osjećaj gubitka zlata u foto-finišu.

Martin je vodio pola utrke, kada ga je prestigao Novozelanđanin Mahé Drysdale. Međutim, u dramatičnoj završnici, Vukovarac je tako potegao da je nedostajalo samo još metar, dva staze...

REZULTATI FINALA:

1. Mahe Drysdale (NZ) 6:41.34
2. Damir Martin (HRV) 6:41.34
3. Ondrej Synek (Češ) 6:44.10
4. Hannes Obreno (Bel) 6:47.42
5. Stanislav Ščarbačenija (Bje) 6:48.78
6. Angel Fournier Rodriguez (Kuba) 6:55.90

Pogledajte foto-finiš

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.