SP: Marijo Možnik osvojio broncu na preči, medalju posvetio bratu Dariju

Nedjelja, 12. listopada 2014. 12:06 Napisao/la  SC

Hrvatska je u Nanningu imala trojicu finalista

Marijo Možnik u nedjelju je osvojio brončanu medalju na preči na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u kineskom Nanningu. Zlato na preči pripalo je Nizozemcu Epkeu Zonderlandu (16.225 bodova), dok je Japanac Kohei Uchimura osvojio srebro (15.725). Marijo Možnik je do bronce došao sa ocjenom 15.000.

- Ponosan sam, sretan. U prvom trenutku bilo je toliko emocija, suza... Presretan sam. Nakon kvalifikacija u kojima sam za vježbu od 6.7 dobio 15.000 odmah sam razmišljao da u finalu idem jaču vježbu, 6.9 s pruženim Kovacsem. Znao sam da bi mi tih 6.7 bili na knap za medalju. No, 6.9 vježba nije još potpuno automatizirana i nisam htio riskirati. Išli smo na sigurno. Mirno odraditi ono što najbolje znam, što mi je najsigurnije. Kad je još jedan od velikih favorita, Zhang, pao, pa drugi kiksali, vidio sam da imam priliku života, ali kako su oni griješili, u meni je bilo sve više nervoze. A prije toga sam bio potpuno miran. No, smirio sam se, rekao si "zaboravi na njih, tu si sad, ideš svojih 6.7 najbolje što možeš". Već prvi element mi je pokazao da će sve biti OK, trener Tigran Gorički odlično je nategnuo preču, osjetio sam dobar hvat, a onda sam samo počeo razmišljati "ukopaj saskok". Nisam ga ukopao, imao sam mali iskorak, bojao sam se da će mi to odnijeti medalju, ali na kraju sam uspio. Nakon europske medalje moj cilj je bio svjetsko finale, nisam ni u najluđim snovima mogao predvidjeti da će na istom Svjetskom prvenstvu doći i finale i medalja. Ponestaje mi ciljeva... Nema drugoga nego slijedeće godine na SP-u osvojiti medalju i izboriti Olimpijske igre u Riu. S ovom medaljom dodatno sam dobio na imenu kod sudaca, no ono najbitnije je da ova vježba ima perspektivu za dizanje ocjene, već sada imam elemente Kovacs i Pinedu, najteži G element, to je vježba konkurentna za sve. Čudo je bilo da Hrvatska ima trojicu finalista, ali na kraju dvije medalje i još 5. Seligmanovo mjesto onako bolestan... Opet smo pokazali da vrijedimo. Hvala treneru Tigranu Goričkom, fizioterapeutu Vlatku Vorihu, našem cijelom timu, HOO-u, našoj drugoj mami Mimi Vurdelji koja nam puno pomaže, meni je pomogla prije puta kad sam ozlijedio leđa... I da ne zaboravim, hvala posebno Filipu Udeu čija medalja me motivirala za danas. Ovu medalju posvećujem svom bratu Dariju. Sve što radim je za njega. Svaki veliki rezultat prilika mi je da na glas kažem "ja sam imao brata". Nadam se da je ovo vidio, poručio je iz Kine brončani Marijo Možnik.

Filip Ude u subotu je osvojio srebro na konju s hvataljkama. Hrvatska je u Nanningu imala trojicu finalista, Ude i Možnik osvojili su medalje, dok je Robert Seligman bio peti na konju s hvataljkama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.