Ruski atletičari ne smiju nastupiti u Riju, Rusija namjerava bojkotirati OI

Četvrtak, 21. srpnja 2016. 12:23 Napisao/la  SC

Rusi  zadnji put put bojkotirali OI 1984. godine


Ruski atletičari ne smiju nastupiti na OI u Brazilu. Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je žalbu Ruskog olimpijskog odbora, što znači da ostaje na snazi odluka Međunarodne atletske federacije (IAAF) da 68 ruskih atletičara neće nastupiti na OI zbog sustavnog dopingiranja.

Kako će reagirati ruski olimpijski odbor i ruska vlada nakon ovakve odluke? Sasvim je izvjesno da na OI neće sudjelovati ruski sportaši, što se zadnji put dogodilo 1984. godine, kad je najveći dio zemalja Varšavskog pakta predvođenih SSSR-om bojkotirao nastup na Igrama u Los Angelesu.

Ovog puta bojkot ne bi imao izravne veze s međunarodnom politikom nego s politikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), koji je već donio odluku o suspenziji pojedinih ruskih sportskih dužnosnika i najavio moguću sankciju izbacivanja svih ruskih sportaša s OI u Brazilu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.