OI: Hrvatski rukometaši pobijedili Francusku i osigurali nastup u četvrtfinalu

Subota, 13. kolovoza 2016. 18:20 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola: Hrvatska - Francuska 28:29. Francuzi imali priliku za poravnanje, Guigouov sedmerac obranio je Ivan Pešić


Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Francusku (29:28) u susretu četvrtog kola i osigurala mjesto u četvrtfinalu olimpijskog turnira.

Francuzi su imali priliku za poravnanje u završnici, ali sedmerac Guigoua obranio je Ivan Pešić, koji je postao junak utakmice tijekom koje je pretežito branio Stevanović.

Pobjedom protiv aktualnih olimpijskih i svjetskih prvaka, hrvatski rukometaši definitivno su navijestili velike mogućnosti nakon deprimirajućeg poraza od Katara u prvom kolu. Momčad koja pobjedi Dansku i Francusku ima se pravo nadati...

Utakmicu pogotkom otvara Jakov Gojun, a nakon par tehničkih grešaka Francuza imaju i 2:0.

Prvi pogodak za Francusku stigao je tek u šestoj minuti utakmice kada siguran biva Valentin Porte za 1:2. Prvih +2 u susretu ima Hrvatska nakon serije golova Marka Mamića i Manuela Štrleka (4:2), no s Omeyerom na golu i efikasnom napadom Francuzi brzo vraćaju utakmicu u egal.

Na životu ih drži precizan Michael Guigou koji ih u 14. minuti odvodi u prvu prednost na susretu (6:5). Hrvatska je bez gola bila punih šest minuta, a crnu seriju Hrvata prekida Krešimir Kozina koji s crte zabija za 6:6.

Razbranio se tada i na našim vratima Stevanović, naša 5-1 obran pravi muke francuskom napadu i Duvnjak iz polukontre zabija za novih +2 (13:11). S tom prednošću je Hrvatska otišla i na odmor kada je na semaforu stajalo 14:12.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena iskoristili smo napad i pobjegli na +3 (15:12), ali uslijedile su greške u hrvatskim redovima koje su na kraju Francuzi kaznili i stigli na samo pogodak zaostatka (14:15).

No, Stepančić vraća na +2 (16:14), a uz novu obranu Stevanovića Horvat na asistenciju Duvnjaka odvodi Hrvatsku na +3 (17:14).

Pala je koncentracija Hrvatske oko 40. minute, previše je grešaka u napadu stiglo i preko Dipande i Sorhaindoa protivnici vraćaju utakmicu u izjednačenje (18:18).

Francuzi su do drugog vodstva u susretu stigli u 43 minuti nakon što N'Guessan zabija za 20:19, ali ne popuštaju naši i odmah Duvnjak uzvraća za 20:20.

Obje momčadi su grizle za pobjedu, a Babić je u 48. minuti pozvao novi time-out da proba posložiti novi napad uz novi dogovor.

Marko Kopljar ponovno skida paučinu s Omeyerovih vratar i zabija za 22:22. Vjeru u pobjedu hrvatskim redovima vraća Štrlek koji zabija za 24:23, ali nakon toga je uslijedilo treće isključenje Gojuna koji je utakmicu morao nastaviti pratiti s tribina.

Nije nas to uzdrmalo te je Hrvatska nastavila pritiskati. Kopljar je ponovno našao rupu u francuskoj obrani i smjestio loptu Omeyeru iza leđa za 26:24 šest minuta prije kraja utakmice. Vratili su se Tricolori u posljednjim minutama i izravnali na 28:28.

A onda, infarktna završnica. Prvi vodstvu 29:28 Mamić dobiva crveni, a Francuska sedmerac. Da ne bude egal pobrinuo se sjajan Ivan Pešić koji zaustavlja udarac Guigoua i osigurava novo slavlje i prolazak u četvrtfinale.

Najefikasniji su bili Marko Kopljar sa 6, te Zlatko Horvat i Manuel Štrlek sa po 5 golova, dok je Francusku predvodio Michael Guigou sa 10 pogodaka.

Posljednji susret skupine A Hrvatska igra u noći s ponedjeljka na utorak, u 00:50 protiv Tunisa.

Skupina A, 4. kolo: Hrvatska - Francuska 29:28 (14:12)

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.