New England Patriotsi i New York Giantsi izborili Super Bowl

Ponedjeljak, 23. siječnja 2012. 07:19 Napisao  Marko Babić

Patriotsi su izbacili Baltimore Ravnse 23:20, dok su Giantsi bili bolji do San Francisco 49ers-a 20:17 u konferencijskom finalu i to nakon produžetaka. Baltimore je propustio osigurati produžetak nakon što je Billy Cundiff promašio "field kick", dok su Giantsi slavili nakon što je u produžetku Lawrence Tynes pogodio "field kick" protiv San Francisca

New York Giants i New England Patriotsi igrat će u Super Bowlu koji će se petog veljače odigrati u Indianapolisu! Patriotsi su izbacili Baltimore Ravnse 23:20, dok su Giantsi bili bolji do San Francisco 49ers-a  20:17 i to nakon produžetaka. New England Patriotsi su u finalu AFC-a pobijedili Baltimore Ravense 23:20 u nevjerojatnoj završnici u kojoj su Ravensi propustili priliku osigurati produžetak. Naime, petnaest sekundi prije kraja Ravensi su imali priliku iz tzv. „field kicka“ odnosno udarca iz polja doći do tri boda koji bi im ostavili nadu da mogu izboriti Super Bowl. Ipak, Billy Cundiff nije bio precizan s udaljenosti od 32 jarda odnosno 29 metara i nakon njegovog promaša uslijedilo je veliko slavlje u redovima Patriotsa

S druge strane Giantsi su morali u produžetak da bi izbacili San Francisco. Ključan trenutak dogodio se kada je Tynes pogodio „field kick“ u produžetku koji je donio pobjedu New Yorku (20:17) i priliku da osvoje Super Bowl nakon pet godina.

Patriotsi su u Super Bowlu nastupili šest puta od čega su u tri navrata osvojili prestižni trofej. Zanimljivo, oni su posljednji kojima je to uspjelo dvije godine za redom, slavili su 2004. i 2005. godine, a treći su osvojili 2002. godine. Giantsi su u Super Bowlu nastupili četiri puta, a trofej Vince Lombardi osvojili su ga u čak tri navrata. Zanimljivo, posljednjeg su osvojili 2008. godine kada su u finalu svladali upravo Patriotse 17:14.



 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.