MOO dozvolio nastup ruskim sportašima na Olimpijskim igrama u Brazilu

Nedjelja, 24. srpnja 2016. 20:55 Napisao/la  SC

Predsjednik MOO-a Thomas Bach naglasio je da se se pokušava pronaći ravnoteža između kolektivne krivice i pojedinačne pravde


Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora odlučio je da neće neće suspendirati Rusiju, što znači da na Olimpijskim igrama u Riju mogu nastupiti svi ruski sportaši osim atletičara koje je zbog dopinga suspendirala Međunarodna atletska federacija (IAAF).

MOO je odluku o suspenziji prepustio sportskim savezima kao u slučaju IAAF-a. Predsjednik MOO-a Thomas Bach naglasio je da se se pokušava pronaći ravnoteža između kolektivne krivice i pojedinačne pravde.

MOO je dozvolio nastup ruskim sportašima iako je profesor Richard McLaren je u svom izvještaju naveo da je rusko ministarstvo sporta organiziralo, aktivno sudjelovalo i pomagalo svojim sportašima prilikom dopingiranja.

Kanadski odvjetnik, koji je vodio neovisnu istragu, napisao je u izvješću da su uz rusko ministarstvo sporta i njihova antidopinška organizacija, te federalne sigurnosne službe bile uključene u cijeli proces varanja tijekom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, ali i tijekom svjetskog atletskog prvenstva u Moskvi godinu dana ranije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.