Makedonac Mile Stojkoski na putu iz Prilepa do Londona u invalidskim kolicima stigao u Hrvatsku

Subota, 21. travnja 2012. 12:04 Napisao/la  SC

Na putu do svog cilja uporni Makedonac će još proći kroz Sloveniju, Italiju, Francusku, Švicarsku, Njemačku, Nizozemsku, Belgiju, Lukesmburg i Francusku prije dolaska u Veliku Britaniju

Mile Stojkoski, sportaš s tjelesnim hendikepom iz Makedonije, krenuo je u ožujku na dalek put. Naime, Stojkoski namjerava u invalidskim kolicima iz Prilepa stići u London na Olimpijske igre. Na graničnom prijelazu Macelj, u ulasku u Hrvatsku, dočekali su ga predstavnici bikerskih klubova iz hrvatskog Zagorja.

Na putu do svog cilja uporni Makedonac će još proći kroz Sloveniju, Italiju, Francusku, Švicarsku, Njemačku, Nizozemsku, Belgiju, Lukesmburg i Francusku prije dolaska u Veliku Britaniju.

Stojkoski se odlučio na ovaj put da bi pokazao snagu i mogućnosti ljudi s tjelesnim oštećenjima i da bi ponovo skrenuo pozornost na potrebu socijalizacije i zdravstvene zaštite.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.