Dijamantna liga: Sandra Perković slavila u bacanju diska, Blanka Vlašić pobjednica skoka u vis

Subota, 05. srpnja 2014. 20:08 Napisao/la  SC

U šestoj seriji Perkovićka je bacila isto kao u na posljednjem natjecanju u New Yorku, 68.48 metara. Blanka Vlašić preko dva metra, Ana Šimić preskočila 1.94 i uzela treće mjesto

Nakon slavlja u Dohi, Shanghaiju, Rimu i New Yorku najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković slavila je i u Parizu, na petom nadmetanju IAAF Dijamantne lige u ženskom bacanju diska. U šestoj seriji Perkovićka je bacila isto kao u na posljednjem natjecanju u New Yorku, 68.48 metara. Bilo je to za metar i osam centimetara više od drugoplasirane Australke Dani Samuels čime je nastavljen njen stopostotni učinak na natjecanjima najvišeg ranga.

Sandra Perković u ukupnom poretku Dijamantne lige u ženskom bacanju diska ima šesnaest bodova, najbliže konkurentice imaju tek po četiri. Do kraja Dijamantne lige preostalo je još šest postaja (London, Monaco, Stockholm, Birmingham, Zurich i Bruxelles).

Blanka Vlašić je slavila u skoku u vis s preskočena dva metra. Istu je visinu preskočila i Ruskinja Marija Kuchina, ali iz većeg broja pokušaja pa je završila na drugom mjestu, a treća je bila Ana Šimić. Druga hrvatska predstavnica u toj disciplini preskočila je 1.94 metra. U ukupnom poretku te su tri skakačice poravnate na vrhu sa šest bodova.

Rezultati bacanja diska: 1. Sandra Perković (HRV - 68.48) 2. Dani Samuels (AUS - 68.40) 3. Gia Lewis-Smallwood (USA - 65.59)

Ukupni poredak u Dijamantnoj ligi: 1. Perković 16, 2. Lewis-Smallwood, 3. Samuels po 4 boda

Rezultati skoka u vis: 1. Blanka Vlašić (HRV - 2.00) 2. Marija Kučina (RUS - 2.00) 3. Ana Šimić (HRV - 1.94)

Ukupni poredak u Dijamantnoj ligi: 1. Vlašić, Kučina i Šimić po 6 bodova, 2. Beitia, Kasprzycka i McPherson po 4 boda

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.