Darko Kralj i Mikela Ristoski najbolji sportaši Hrvatske s invaliditetom u 2013.

Četvrtak, 07. veljače 2013. 20:49 Napisao/la  SC

Najuspješnija ekipa u protekloj godini je ženska stolnoteniska reprezentacija u sastavu Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić koje su na POI u Londonu osvojile peto mjesto, dok je najuspješniji stručni djelatnik Ivan Ivančić, trener Darka Kralja

Darko Kralj, osvajač srebrne medalje u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama u Londonu i Mikela Ristoski, osvajačica brončane medalje u skoku u dalj na POI u Londonu proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s invaliditetom po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora na svečanosti koja je večeras održana u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Najuspješnija ekipa u protekloj godini je ženska stolnoteniska reprezentacija u sastavu Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić koje su na POI u Londonu osvojile peto mjesto, dok je najuspješniji stručni djelatnik Ivan Ivančić, trener Darka Kralja.

Za najuspješnijeg sportaša s invaliditetom u neparaolimpijskim sportovima proglašen je Ivan Mikulić iz taekwondo kluba ST Kwan koji je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u parataekwondou, dok je za najuspješniju sportašicu s invaliditetom u neparaolimpijskim sportovima izabrana europska prvakinja u kuglanju Evica Šerfez. Nagradu za dugogodišnji rad u sportu osoba s invaliditetom dobila je Mirjana Stojnović za doprinos u radu Konjičkog saveza osoba s invaliditetom. Priznanje za mlade i nadarene sportaše dobili su atletičar Grgo Bogdanović, plivačica Martina Crkvenac te plivač Karlo Rajković.

Posebno priznanje za izuzetan doprinos medijskoj promociji sporta osoba s invaliditetom u 2012. godini dobili su fotoreporter HINA-e Damir Senčar, novinar HTV-a Stjepan Balog te dokumentarni film "Kralj" redatelja Dejana Aćimovića.

Dodijeljene su i zahvalnice za medijsku promociju sporta osoba s invaliditetom u 2012. godini, a dobili su ih Lana Frančić (Hrvatski radio), Tea Rožman Svedrović (Hrvatski radio), Ana Marija Knezović Kaurić (Radio Sljeme), Danijel Križ (HTV) i Denis Lugarić (HINA).

U 2012. godini hrvatski paraolimpijci nastupili su na 43 velika međunarodna natjecanja i pritom osvojili 203 medalja pri čemu 90 zlatnih, 65 srebrnih i 48 brončanih. Protekle godine su održane i POI u Londonu na kojima je nastupilo 25 sportaša u pet sportova. Osvojeno je ukupno 5 medalja što je do sada po broju osvojenih medalja najuspješniji nastup Hrvatske reprezentacije na Paraolimpijskim igrama od osamostaljenja Hrvatske, naglasio je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić na svečanosti u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Fotogalerija Goran Jakus/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.