Battle of Croatia u SuperBowlu: Treneri Pete Carroll i Bill Belichick imaju hrvatske korijene

Četvrtak, 29. siječnja 2015. 10:23 Napisao/la  SC

- Vrlo sam ponosan na tradiciju mojeg oca i povijest koju vuče iz Hrvatske. Imao sam priliku u nekoliko navrata posjetiti tu prekrasnu zemlju i ponosan sam na svoje nasljedstvo. Nisam znao da i Pete Carroll ima pretke u Hrvatskoj. Dakle, tko god pobjedi imat ćemo prvaka iz Hrvatske, rekao je Belichick  .


U noći s nedjelje na ponedjeljak u SuperBowlu snage će odmjeriti Seattle Seahwks i New England Patriots. U uvodnim danima pred navjeći sportski događaj u SAD-u, ali i jednom od najgledanijih u svijetu, novinari su iščeprkali jedan zanimljiv podatak. Bill Belichick, trener Patriotsa i Pete Carroll, trener Seattlea, oboje imaju korijene u Hrvatskoj.

- Zadnji veliki hrvatski ogled bio je s trenerom Sabanom kada je vodio momčad Miamija, ali to je bio derbi u diviziji, rekao je legendarni Belichick na pitanje novinara o novom hrvatskom ogledu.

- Vrlo sam ponosan na tradiciju mojeg oca i povijest koju vuče iz Hrvatske. Imao sam priliku u nekoliko navrata posjetiti tu prekrasnu zemlju i ponosan sam na svoje nasljedstvo. Nisam znao da i Pete Carroll ima pretke u Hrvatskoj. Dakle, tko god pobjedi imat ćemo prvaka iz Hrvatske, rekao je Belichick.     .

Naime, Ivan Biličić i Marija Barković, djed i baka Billa Belichicka s očeve strane, emigrirali su u SAD 1897., a  živjeli su u okolici Karlovca. Kada je u pitanju Pete Carroll, djed i baka s majčine strane, također su emigrirali iz Hrvatske, a korijene vuku iz Dubrovnika.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.