Ruski odbojkaš u Hrvatskoj pozitivan na zabranjenu supstancu

Četvrtak, 23. veljače 2012. 13:23 Napisao  Marko Babić

Testiranje je proveo Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA), a analizu uzorka licenciran WADA-in laboratorij iz austrijskog Seibersdorfa koja je pokazala prisutnost zabranjene tvari 4-metil-2-hexanamin

Odbojkaš Aleksej Makarov, član Centrometala, na utakmici A lige za seniore protiv Varaždin Volleyja, odigranoj 19. siječnja 2012. godine, bio je pozitivan na zabranjenu tvar 4-metil-2-hexanamin (kategorija S6. Stimulansi iz Popisa zabranjenih sredstava za 2012.).

Testiranje je proveo Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA), a analizu uzorka licenciran WADA-in laboratorij iz austrijskog Seibersdorfa. Služba antidopinga HZTA je 14. veljače 2012., obavijestila  Hrvatsku odbojkašku udrugu i Alekseja Makarova o nepovoljnom laboratorijskom nalazu.

 

Odbojkaš se pismenim putem očitovao HZTA-u i odrekao se analize B uzorka.

 

HZTA je inicirao stegovni postupak.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.