Pijani odbojkaški sudac doživotno isključen iz Udruge odbojkaških sudaca Grada Karlovca

Petak, 29. listopada 2021. 15:52 Napisao/la  KS

Vladimir Mrkša u žižu sportske javnosti čitave regije dospio je tijekom utakmice 4. kola Superlige odbojkašica između Karlovca i Rijeke CO

Pijani odbojkaški sudac doživotno isključen iz Udruge odbojkaških sudaca Grada Karlovca
Foto: Screenshot

Vladmir Mrkša, linijski sudac na onoj nesretnoj utakmici 4. kola Superlige odbojkašica, između odbojkašica Karlovca i Rijeke CO, koji je u žižu sportske javnosti dospio nakon što je objavljen video-isječak njegova suđenja - više neće suditi.

Odlučila je tako njegova matična organizacija, koja ga je za tu utakmicu i delegirala, odlukom Udruge odbojkaških sudaca Grada Karlovca, a temeljem člana 14. Statuta udruge kojom predsjedava sudac Igor Kranjc, Vladimir Mrkša isključen je iz Udruge.

Na taj način završila je jedna nesvakidašnja epizoda, koja je hrvatsku odbojkašku scenu dovela u središte zanimanja u čitavoj regiji, ali nimalo u pozitivnom kontekstu.

Podsjetimo, od početka utakmice koja se u live prijenosu mogla pratiti na Youtube kanalu Odbojkaškog kluba Karlovac, bilo je vidljivo da s linijskim sucem nešto nije u redu, kako je utakmica odmicala postajalo je jasnije kakve je sudac imao probleme.

Teturao je uz teren, nekontrolirano mahao zastavicom, kasnio s odlukama, ulazio u teren, u jednom trenutku tijekom drugog seta čak i pao pa se pridigao... 

Sudac je na parketu boravio u prvim trima setovima, a onda ga je delegat Željko Grgas ispratio iz dvorane.

Sada ga je njegova matična organizacija ispratila sa sudačke scene, uz izraze žaljenja i ispriku svim sutkinjama i sucima, kojima je ovaj mladić nanio golemu štetu.

Ne ponovilo se!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.