Hrvatske odbojkašice pobijedile Francusku, protiv Nizozemske za plasman na SP

Subota, 04. siječnja 2014. 21:47 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Hrvatska - Francuska 3:1 (25:19, 18:25, 25:15, 25:10). Hrvatska će ključnu utakmicu igrati u nedjelju protiv Nizozemske od 20.15 sati

Kvalifikacije za SP odbojkašica

HRVATSKA - FRANCUSKA 3:1

Utakmica 2. kola: Hrvatska - Francuska 3:1 (25:19, 18:25, 25:15, 25:10). Dvorana Gimnazija. Suci: Schimpl (Slovačkja), Gnani (Italija).

HRVATSKA: Ušić Jogunica 12, Grbac 5, Topić, Ćutuk, Jerkov 15, Miloš 10, Popović 11, Fabris 2, Brčić, Malević (L), Alajbeg, Poljak 14.

FRANCUSKA: Kloster, Souply 5, Bauer 9, Crousillat 1, Jupiter 15, Orle 4, Faesch 2, Ortschitt (L), Steux,  Schlek 7, Fedele 5, Rochelle.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija pobijedila je Francusku 3:1 i u nedjelju će od 20.15 sati u izravnom ogledu protiv Nizozemske, koja je u subotu svladala Mađrsku 3:0, odlučiti o putniku na Svjetsko prvenstvo. I u slučaju poraza postoji mogućnost da Hrvatska kao drugoplasirana ekipa ode na svjetsku smotru, no te računice bit će moguće tek nakon što završe svih pet kvalifikacijskih turnira. Hrvatska je u tom pogledu izgubila vrijedan set protiv Francuske, ali najvažnije je da pobjeda protiv Nizozemske nosi plasman na SP.

Hrvatske odbojkašice dobro su ušle u utakmicu osvojivši prvi set u kojem je Francuska pružila dobar otpor do polovice dionice. Jedan dobar servis Maje Poljak i napad Sanje Popović donijeli su 8:6. Gošće su se vratile na 8:8, ali sve je kratko trajalo. Hrvatska je bila nezaustavljiva u napadu, bilo je samo pitanje kada će se pokoja lopta uloviti u obrani ili kada će blok donijeti neki poen. Upravo su blokovima Miloš i Popović donijele prednost 12:9 i prisilile francuskog izbornika da pozove minutu odmora koja nije dala rezultata.

Sve što je funkcioniralo u prvom setu, stalo je u drugoj dionici. Od trenutka kada je Francuska povela 6:2 igra hrvatskih odbojkašica svela se na neuspješne pokušaje da uhvate priključak. Najbliže su stigle na 13:16 što dovoljno govori o tijeku seta. U tom poenu Schlek je poslala loptu van granica igrališta, ali je sudac dosudio dodir mreže Sanji Popović i propala je prilika da se zaostatak smanji na minus dva. Drugu priliku hrvatske odbojkašice nisu dobile.

Ipak, Francuska nije mogla nastavti u istom ritmu. Čim je Mia Jerkov na otvaranju treće dionice uspjela na početnom udarcu malo uzdrmati gostujući prijem, prednost je narasla na 6:3 i bilo je jasno da nema povratka za Francusku. Miloš je uspješnim napadom i servisom donijela 9:4, proradio je zatim blok Poljak, a Sanja Popović je realizirala napad za 16:8. Ostatak seta bio je rutinski posao.

Hrvatska ovoga puta nije skinula nogu s gasa kao nakon prvog seta. Vrlo brzo semafor je pokazivao 8:3 za domaćina. Ana Grbac je s dva odlična servisa donijela 14:6, a serija 4:0 na servis Ivane Miloš pokopala je i posljednje francuske nade.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.