Europska liga: Hrvatski odbojkaši pobijedili Izrael u zadnjoj utakmici u Turskoj

Ponedjeljak, 01. srpnja 2013. 08:53 Napisao/la  SC

Europska liga: Hrvatska - Izrael 3:1

Asom Matije Sabljaka Hrvati su otvorili utakmicu protiv Izraela, posljednju na turniru u turskoj Bursi. Međutim, vidljivo je da naša reprezentacija nije u meču, odosno da nije koncentrirano, a ni agresivno ušla u utakmicu. Sve to koriste Izraelci i uzimaju set 19:21.
Matija Sabljak gotovo je sam odradio i prva tri poena drugog seta, no uspio je probuditi i ostatak ekipe pa se čini da je na terenu neka druga momčad u odnosu na onu koja je igrala prvi set. Ova ekipa realizira sve što zamisli i vrlo brzo je na +8. Nametnuli su svoju igru, tempo i upisali uvjerljivih 21:11.

Dominaciju u svim segmentima igre Hrvati nastavljaju dokazivati i u trećem setu. 6:0 za nastavak utakmice poprilično destabilizira Izrael koji djeluje izgubljeno na terenu. S druge strane hrvatska reprezentacija dokazuje zašto zaslužuje biti među najbolje četiri ekipe Europske lige, treći set završava 21:12.

Koncentracija na početku četvrtog seta ponovno malo pada (7:9), međutim izbornik Igor Šimunčić uspjeva u stanci stabilizirati i motivirati igrače i rezultat se preokreće 17:12. Meč poen as servisom rješava Ivan Raič (21:15).

 

Sljedeća stanica Europske lige bjeloruski je Minsk. Očekivanja izbornika?

- Prvi dan igramo odmah s Izraelom. Najpametnije bi bilo u toj utakmici sve riješiti i ne upuštati se u igranje s Turskom i Bjelorusijom. Čeka nas teško putovanje i ponovno dva dana oporavka. Potrebna je puna koncentracija i riješiti sve odmah.

 

Europska liga: Hrvatska - Izrael 3:1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.