EP ODBOJKAŠICA

Hrvatska sjajnom igrom pobijedila Bjelorusiju

Nedjelja, 08. rujna 2013. 16:26 Napisao/la  SC

Skupina C, 3. kolo: Hrvatska - Bjelorusija 3:0 (25:19, 25:10, 25:19). Samanta Fabris igračica utakmice

EP odbojkašica

HRVATSKA - BJELORUSIJA 3:0

Skupina C, 3. kolo: Hrvatska - Bjelorusija 3:0 (25:19, 25:10, 25:19). Energieverbund Arena. Suci: Zahorcova (Češka), Gaupp (Francuska).

HRVATSKA: Ušić Jogunica, Grbac 3, Topić 10, Ćutuk, Jerkov 9, Miloš 1, Popović 1, Fabris 10, Brčić, Malević (L), Alajbeg, Poljak 7.

BJELORUSIJA: Tumas 1, Palčeuskaja 2, Kalinouskaja 1, Klimovič, Harelik 5, Ševčenko, Tsupranava, Pauliukouskaya (L), Malasai, Markevič 3, Bariševič 4, Mikhailenko 5.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija pobijedila je Bjelorusiju u utakmici trećeg kola skupine C i izborila ogled s Nizozemskom u osmini finala u utorak. Gotovo više od pobjede veseli sjajna igra svih igračica, te odličan učinak mlade Samante Fabris koja je sredinom prvog seta zamijenila Sanju Popović na poziciji dijagonale.

Bjelorusija je bolje otvorila utakmicu (1:4), ali to je ujedno bilo sve. Uslijedila je serija Hrvatske 9:2 i vodstvo 10:6 nakon napada Ivane Miloš. Bjeloruskinje su zadržale priključak, u jednom trenutku bilo je i 15:15, ali kvaliteta i igra bila je na strani izabranica Igora Lovrinova. Greška  Bjelorusije, blok Grbac za 19:15. Igor Lovrinov uskoro je u igru umjesto Sanje Popović uveo Samantu  Fabris koja je s četiri razorna napada privela set kraju.

Hrvatska je s dobrom igrom nastavila u drugom setu, serija 3:0 na servis Ivane Miloš bio je uvod u sjajna četiri poena Mire Topić za velikih 10:2. Ana Grbac pravilno je razigravala sve suigračice, Bjelorusija je polako tonula, Fabris je sjajan drugi set zaključila s dva razorna servisa.

Treći set ponudio je ponovo izjednačenu igru, bilo je u jednom trenutku 15:15. Lovrinov je u međuvremenu u igru gurnuo Bernardu Brčić i Bernardu Ćutuk koja je neugodnim servisom donijela 16:15. Uslijedilo je zatim i nekoliko neugodnih servisa Brčić i otpor Bjeloruskinja bio je slomljen.

Fotogalerija www.cev.lu

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.