Cédric Énard otišao u Tursku, HOS ostao bez izbornika muške reprezentacije

Petak, 16. veljače 2024. 10:57 Napisao/la  SC
Cédric Énard
Cédric Énard Foto: HOS

Cédric Énard više nije izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije.

Nakon što je od Turskog odbojkaškog saveza dobio ponudu koja se ne odbija u razgovoru s čelnicima našeg odbojkaškog saveza izašlo mu se u susret i sporazumno je raskinut aktivni ugovor.

Énard će tako biti zapamćen kao izvrsni stručnjak koji je odradio sjajni posao posljednje dvije sezone na klupi naše izabrane vrste zamijenivši Talijana Zaninija. Otkako je bio na klupi Hrvatske napravio je doista respektabilne rezultate: dva puta je bio brončani na Final Fouru Zlatne europske odbojkaške lige 2022. i 2023. Na Mediteranskim igrama 2022. osvojeno je prvo mjesto i zlatna medalja, a 2023. na Europskom prvenstvu naša je reprezentacija bila nadomak povijesnog uspjeha. Nažalost, izgubila je od Rumunjske 2:3 nakon čak 133 minute igre što je doista rezultat vrijedan samog respekta. Također, prošle godine Énard je sa svojim klubom BR Volleys iz Berlina osvojio trostruku krunu - Kup, Superkup i Prvenstvo.

Treba svakako naglasiti da su oba naša bivša izbornika sada na čelu jednih od najpotentnijih i najboljih reprezentacija Europe i svijeta, reprezentacija Turske. Naime, Daniele Santarelli je poslije vrhunskog posla s našom reprezentacijom transferirao put ka klupi Turske, baš kao i Énard.

- Želio bih se zahvaliti Cédricu Énardu na dvije godine uspješne suradnje, na periodu koji je proveo s nama i nakon Emanuelea Zaninija unaprijedio igru naše muške reprezentacije. Prošlo ljeto smo imali velikih uspjeha u smislu osvajanja brončane medalje na Final Fouru Zlatne lige u Zadru te 10. mjesta na Europskom prvenstvu u Bugarskoj. Mislim da je ovo prilika za Cedrica da napravi još jedan iskorak u svojoj odbojkaškoj karijeri, a za Hrvatski savez je to veliko priznanje i nastavak odlične suradnje s Turskim odbojkaškim savezom. Također, bih htio napomenuti da je izbornik turske ženske odbojkaške reprezentacije u ovom trenutku Daniele Santarelli, koji je također svoju reprezentativnu karijeru započeo u Hrvatskoj. Mislim da smo ovim pokazali jedan kontinuitet dobrog izbora trenera, a što se tiče budućnosti i izbora novog izbornika mislim da sigurno nećemo pogriješiti. Nećemo srljati, ali mislim da imamo dovoljno vremena da se nađe najbolje rješenje i napravi kvalitetan plan i program za ovo ljeto, zaključio je Frane Žanić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.