WMRT Poreč 2017: Francuzi u vodstvu, hrvatska posada predvođena Šimom Fantelom peta

Subota, 27. svibnja 2017. 09:05 Napisao/la  SC

Iako su novi na regati World Match Racing Toura, francuska posada Lorina-Golfe Du predvođena skiperom Quentinom Delapierreom slavila je prvoga dana Croatia Match Cupa Poreč 2017 s impresivnih sedam pobjeda i jednim porazom.

 Njihov rezultat tim je veće iznenađenje ako se uzme u obzir da su kao četveročlana ekipa na katamaranu M32 zajedno proveli samo tri dana i to početkom ovog tjedna tijekom licenciranja za novu klasu.
 
 Povodom njihovog premijernog nastupa u Poreču i ovog  neočekivanog uspjeha Delapierre je izjavo:

- Fantastično je biti ovdje na World Match Racing Touru kojim se mislimo posvetiti sljedećih nekoliko godina. Pogledali smo dosta snimki prije dolaska u Poreč te smo impresionirani kvalitetom konkurenata na ovoj regati.     
U Peškeri su u klasi M32 premijerno nastupili i Šime Fantela te Igor Marenić, zlatni iz Rio de Janeira prošle godine, zajedno s Rajkom Kujundžićem i Mihovilom Fantelom koji je zamijenio ozlijeđenog Patrika Damijana.

Podsjetimo se, na službenom treningu u četvrtak prijepodne Porečanin je ozlijedio rame pa je do posljednjeg trenutka bilo neizvjesno da li će isploviti u petak ujutro.

 Odluka da umjesto njega jedri Mihovil donesena je nakon konzultacija sa stručnjacima, a da je četiri godine mlađi brat zlatnog Zadranina bio dostojna zamjena Damijanu govori i podatak kako je naš Croatia Match Racing Team završio na odličnom petom mjestu.

Skiper Šime Fantela nije krio zadovoljstvo njihovim rezultatom:

- Dobro smo jedrili, vodili smo više puta, no ovdje se svaka greška itekako kažnjava. Nedostaje nam iskustva, ali svaki puta smo sve bolji.

Drugo mjesto pripalo je Nizozemcu PJ Postmi, dok je treća bila posada danskog jedriličara Joachima Aschenbrennera.

Rezultati:
Quentin Delapierre – 7 bodova
Pieter-Jan Postma – 5 bodova
Joachim Aschenbrenner – 5 bodova
Markus Edegran – 3.5 boda
Jonas Warrer – 3 boda
Olivia Mackay – 3 boda
Šime Fantela – 3 boda
Måns Holmberg – 2.5 boda
Lukasz Wosinski – 1 bod
Anna Östling – 1 bod

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.