Najbolji hrvatski jedriličari u 2011. godini dobili priznanja matičnog saveza

Srijeda, 07. ožujka 2012. 23:13 Napisao/la  HJS press

Svi očekujemo prvu medalju na Olimpijskim igrama. Vjerujem da u četiri discipline imamo šansu doći do tog dugo priželjkivanog odličja, rekao je predsjednik HJS-a Marijan Hanžeković

U prostorijama JK Labud u Splitu  dodijeljena su priznanja najuspješnijim jedriličarima i trenerima u 2011. godini. Priznanja su dobili:

Šime Fantela i Igor Marenić (olimpijski dvojac), trener Edo Fantela – europski prvaci, svjetska bronca, ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Tonči Stipanović (olimpijski samac), trener Jozo Jakelić – europski prvak, ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Ivan Kljaković Gašpić (olimpijski teški samac), trener Marin Siriščević – europski viceprvak, ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Tina Mihelić (olimpijski samac), trener Tonči Antunović – europska vicerpvakinja, ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Pavle Kostov i Petar Cupać (olimpijski skiff), trener Robert Sandalić - ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Luka Mratović (olimpijska daska) - ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Milan Vujasinović (olimpijski samac), trener Vedran Mandić – 4. mjesto na Europskom prvenstvu
Marin Mišura (olimpijski teški samac), trener Joško Lalić – 6. mjesto na svjetskoj ljestvici
Daniel Mihelić (olimpijski samac), trener Minski Fabris – 1. mjesto na Univerzijadi
Josip Olujić (olimpijski teški samac) – 1. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu

Hrvatski jedriličari mogli bi imati razloga za veselje u olimpijskoj godini, što je naglasio i predsjednik HJS-a Marijan Hanžeković.
- Svi očekujemo prvu medalju na Olimpijskim igrama. Vjerujem da u četiri discipline imamo šansu doći do tog dugo priželjkivanog odličja. Sve smo podredili tome da naši olimpijci imaju najbolje uvjete, i savez mora osigurati sve što je potrebno da bi oni mogli ostvariti vrhunske rezultate – kazao je Hanžeković.

U četvrtak je prvi dan jedrenja na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase i Split Olympic Sailing Weeku. Prema još neslužbenim podacima u splitskom će se akvatoriju idućih dana nadmetati oko 160 jedriličara iz 19 zemalja, što je novi rekord SOSW.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.