Najbolji hrvatski jedriličari u 2011. godini dobili priznanja matičnog saveza

Srijeda, 07. ožujka 2012. 23:13 Napisao/la  HJS press

Svi očekujemo prvu medalju na Olimpijskim igrama. Vjerujem da u četiri discipline imamo šansu doći do tog dugo priželjkivanog odličja, rekao je predsjednik HJS-a Marijan Hanžeković

U prostorijama JK Labud u Splitu  dodijeljena su priznanja najuspješnijim jedriličarima i trenerima u 2011. godini. Priznanja su dobili:

Šime Fantela i Igor Marenić (olimpijski dvojac), trener Edo Fantela – europski prvaci, svjetska bronca, ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Tonči Stipanović (olimpijski samac), trener Jozo Jakelić – europski prvak, ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Ivan Kljaković Gašpić (olimpijski teški samac), trener Marin Siriščević – europski viceprvak, ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Tina Mihelić (olimpijski samac), trener Tonči Antunović – europska vicerpvakinja, ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Pavle Kostov i Petar Cupać (olimpijski skiff), trener Robert Sandalić - ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Luka Mratović (olimpijska daska) - ispunjena norma za Olimpijske igre 2012.
Milan Vujasinović (olimpijski samac), trener Vedran Mandić – 4. mjesto na Europskom prvenstvu
Marin Mišura (olimpijski teški samac), trener Joško Lalić – 6. mjesto na svjetskoj ljestvici
Daniel Mihelić (olimpijski samac), trener Minski Fabris – 1. mjesto na Univerzijadi
Josip Olujić (olimpijski teški samac) – 1. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu

Hrvatski jedriličari mogli bi imati razloga za veselje u olimpijskoj godini, što je naglasio i predsjednik HJS-a Marijan Hanžeković.
- Svi očekujemo prvu medalju na Olimpijskim igrama. Vjerujem da u četiri discipline imamo šansu doći do tog dugo priželjkivanog odličja. Sve smo podredili tome da naši olimpijci imaju najbolje uvjete, i savez mora osigurati sve što je potrebno da bi oni mogli ostvariti vrhunske rezultate – kazao je Hanžeković.

U četvrtak je prvi dan jedrenja na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase i Split Olympic Sailing Weeku. Prema još neslužbenim podacima u splitskom će se akvatoriju idućih dana nadmetati oko 160 jedriličara iz 19 zemalja, što je novi rekord SOSW.