Bostonski maraton: Tri osobe poginule i 144 ozlijeđene u dvjema eksplozijama

Ponedjeljak, 15. travnja 2013. 23:08 Napisao/la  SC

Eksplozije su se dogodile na ciljnoj ravnini linije 117 tri sata nakon što su prvi natjecatelji prošli ciljnom ravninom

Najmanje su tri osobe poginule a više desetaka je ozlijeđeno u dvjema eksplozijama koje su se dogodile tijekom  maratona u Bostonu. Eksplozije su se dogodile na ciljnoj ravnini linije 117 tri sata nakon što su prvi natjecatelji prošli ciljnom ravninom.

Prema prvim informacijama eksplozije su se dogodile u ponedjeljak nešto poslije 15 sati po lokalnom vremenu. Policija u Bostonu potvrdila je da su najmanje tri osobe poginule te da je još 144 osoba ozlijeđeno. Prema informacijama iz bolnice Mass General u Bostonu, deset je osoba pretrpjelo teške tjelesne ozljede te su hitno operirani nakon što su u eksploziji izgubili udove

Pronađene su još dvije eksplozivne naprave i u knjižnici "JFK" te u luksuznom hotelu "Mandarin" u Bostonu. Novinari su na Twitteru objavili da se u Bostonu očekuje još jedna eksplozija, ovog puta kontrolirana. Agencija AP prenosi da su deaktivirane dvije naprave.


O eksplozijama su odmah obaviješteni predsjednik Barack Obama i potpredsjednik Joe Biden. Iz Bijele kuće su obavijestili kako je predsjednik naredio da se unesrećenima odmah pruži sva potrebna pomoć te da se angažiraju dodatne snage kako bi se područje pogođeno eksplozijama što prije saniralo. U ostalim gradovima, poput New Yorka i Washingtona, pojačano je policijsko osiguranje na ulicama, a Bijela kuća evakuirala je, prema protokolu, područje ispred zapadnog krila.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.