Vasilij Lomačenko u uniformi, dvostruki olimpijski pobjednik na braniku domovine

Ponedjeljak, 28. veljače 2022. 10:47 Napisao/la  SC

Tako smo ponosni na naše boksače, naše prvake u boksu i šampione u ovom ratu, rekao je Mykola Kovalchuk, predsjednik ukrajinskog WBC-a.

Vasilij Lomačenko u uniformi, dvostruki olimpijski pobjednik na braniku domovine

 Vasilij Lomačenko pridružio se ukrajinskoj vojsci, dvostruki olimpijski pobjednik postao je treći najpoznatiji ukrajinski boksač na braniku domovine.

Lomačenko je nastavio trend koji su počela braća Kličko, Vladimir i Vitalij od prvoga su dana uključeni u vojne operacije, Vitalij se odavno politički angažirao, aktualni je gradonačelnik Kijeva.

- Tako smo ponosni na naše boksače, naše prvake u boksu i šampione u ovom ratu. Ponosni smo što smo Ukrajinci, rekao je Mykola Kovalchuk, predsjednik ukrajinskog WBC-a.

Lomačenko je na Facebooku objavio svoju fotografiju u vojnoj uniformi, na dan ruske invazije otputovao je u Grčku i odmah se vratio alternativnim putevima preko Rumunjske.

Vasilij Lomačenko osvojio je zlatne olimpijske medalje u Pekingu 2008. godine i Londonu 2012. godine, nakon toga počeo je profesionalnu karijeru u kojoj je ostvario 16 pobjeda i dva poraza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.