Trener Ivane Habuzin hitno operiran nakon brutalnog napada tijekom vaganja

Subota, 05. listopada 2019. 10:11 Napisao/la  SC

Odjednom se pojavio muškarac kojega su mediji prepoznali kao brata američke boksačice, udario je s leđa Bashira koji je ostao ležati u lokvi krvi

Habuzin prva pokušala pomoći treneru
Habuzin prva pokušala pomoći treneru

 

Ivana Habazin trebala je rano ujutro u nedjelju po hrvatskom vremenu boksati za naslov prvakinje prema verziji WBO i WBC u supervelter kategoriji protiv Amerikanke Clarrise Shield.

Hrvatska boksačica meč je otkazala zbog nezapamćenog incidenta koji je završio teškom ozljedom njezina trenera Alia Bashira.

Ivanin trener došao je vaganje Amerikanke Shield, gdje se verbalno sukobio s njezinom sestrom.

Odjednom se pojavio muškarac kojega su mediji prepoznali kao brata američke boksačice, udario je s leđa Bashira koji je ostao ležati u lokvi krvi.

Ali Bashir helikopterom je prebačen u bolnicu, gdje je operiran.

- Bashiru je upravo završila operacija, bit će dobro. I ja ću biti dobro. Borba je službeno otkazana. Ima puno toga što se govori, napadaju me da se bojim, no mislim kako se ne mora reći puno toga. Ova cijela situacija je ispala veliko sranje i ukazana mi je velika doza nepoštovanja. Meni je najvažnije da je moj trener dobro i ne znam kako itko može misliti da ću nakon ovog što je priušteno meni, mom treneru i mom timu ući u ring. Četiri mjeseca smo on i ja bili daleko od svojih domova, dali smo sve u ove pripreme. Ovim otkazivanjem također puno gubimo, no vratit ćemo se jači. Ne znam samo kako itko može vjerovati da ću ući u ring jer tamo ne idem bez svog trenera, izjavila je Ivana.

Amerikanka Shield ne vidi problem zbog kojega bi meč trebalo otkazati:

- Pa ništa se nije dogodilo Ivani nego, nažalost, njezinu treneru. A on je pokazao ogroman manjak poštovanja. Iako ne opravdavam to što mu se dogodilo. Ja nisam nikome rekla da mu naudi, to nema veze sa mnom, kazala je Shield.

Amerikanka je inače dvostruka svjetska i olimpijska pobjednica, neporažena u profesionalnoj karijeri.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.