Predsjednik Zoran Milanović otvorio EP u karateu i parakarateu u Poreču

Petak, 21. svibnja 2021. 19:58 Napisao/la  SC
Zoran Milanović
Zoran Milanović

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, i službeno je otvorio 56. Europsko prvenstvo u karateu i parakarateu, čiji je natjecateljski program započeo 19. svibnja u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču.

Moja je, ne samo čast, već posebno zadovoljstvo biti ovdje i pozdraviti vas, ne samo za prigodu ovog Europskog prvenstva, nego i zbog činjenice da ste osigurali olimpijski status za vaš sport u ovoj godini. Nije to mala stvar, ta činjenica govori sama za sebe i to se davno trebalo dogoditi. Ovo će natjecanje u Poreču teći glatko i uspješno. Proglašavam ovo 56. europsko prvenstvo u karateu otvorenom i želim vam sreiću svima, poručio je okupljenima Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske.

Uz Zorana Milanovića na ceremoniji otvorenja sudjelovali su predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) i Europske karate federacije (EKF), Antonio Espinós; Tomislav Družak, državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta; Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča, te Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza i novoizabrani glavni tajnik EKF-a.

U Poreču se od 19. do 23. svibnja okupilo 646 karateka iz 47 europskih država, a na cjelokupnom događaju sudjeluje ukupno oko 1200 akreditiranih osoba, koje su u Poreču i Istri ostvarile čak 11 tisuća noćenja, što je od velikog značaja i za hrvatski turizam, osobito u ovim pandemijskim uvjetima.

Ovoga vikenda slijede borbe za odličja, za titulu ekipnog prvaka Europe hrvatska muška karate reprezentacija u finalu će se boriti protiv Crne Gore, dok će se karatistice boriti za broncu protiv Francuske.

Od Hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji ističu se subotnji nastupi u borbi za broncu.

Suparnik Ivana Kvesića, koji je zahvaljujući plasmanu Turčina Ugura Aktaša izborio nastup na OI, u subotnjem meču za broncu je Slovak Adi Gyurik, dok se Enes Garibović sastaje se s Nizozemcem Timothyem Petersenom, a Borna Berak s Austrijancem Stefanom Pokornyjem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.