Leonard Pijetraj smijenjen, Izvršni odbor HBS-a otkazao izborniku nakon verbalnog napada na Filipa Hrgovića i Željka Mavrovića

Četvrtak, 26. rujna 2019. 16:10 Napisao/la  SC

Filip Hrgović prema priznanju njegova oca, duguje Pijetraju pola milijuna eura temeljem desetogodišnjeg ugovora o suradnji

Leonard Pijetraj
Leonard Pijetraj

 

Leonard Pijetraj više nije izbornik boksačke reprezentacije.

Pijetraj je smijenjen odlukom Izvršnog odbora HBS-a, koji u priopćenju za javnost nije naveo razloge smjene.

U priopćenju jedino stoji da se sve osobe iz sustava Hrvatskog boksačkog saveza, prije izjava za medije obavezno moraju konzultirati s Uredom Saveza.

Pijetraj se očito ni s kim nije konzultirao kada se na presici verbalno obračunao s Filipom Hrgovićem i Željkom Mavrovićem.

Povod napada bili su kriteriji za ispunjavanje olimpijskih normi, Pjetraj smatra da bi Hrgovič morao boksati kvalifikacijski meč protiv Marka Miluna, novu poslovnu akviziju sada već bivšega izbornika.

Pravi razlog verbalnog obračuna je sudski proces.

Filip Hrgović prema priznanju njegova oca, duguje Pijetraju pola milijuna eura temeljem desetogodišnjeg ugovora o suradnji.

Sve bi to bila obična medijska sapunica da Pijetraj i Hrgović posredstvom HOO-a i HBS-a ne koriste sredstva javnih poreznika za svoje privatne poslove.

 Pjetraj se oglasio sljedećim priopćenje

 - Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza danas me smijenio s mjesta izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije.

Svjestan sam da u posljednje četiri godine rezultati reprezentacije nisu blistavi, zalomila nam se tek jedna olimpijska bronca, jedno deveto mjesto na OI, jedno europsko zlato, tri europske bronce.

Ovo su samo uspjesi reprezentativaca iz BK Leonardo u seniorskoj konkurenciji, medalje su u mom izborničkom mandatu osvajali i reprezentativci drugih klubova, ali bilo bi neprilično da se njima hvalim. Svjestan sam isto tako da Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza, među ostalim vrlinama, cijeni poslušnost, šutljivost i poniznost, a ja sam u tom smislu zakinut.

Uvjeren sam da će Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza pronaći stručnjaka koji neće nanositi takvu štetu boksu kakvu sam ja nanosio od 2015. godine, te koji će nastaviti nadasve bogatu seriju olimpijskih medalja u boksu od 1991. godine. U tome će moj nasljednik imati moju punu podršku, kao što sam i ja imao posljednjih mjeseci.

Vrata moje trošne dvorane u Dubravi i dalje su otvorena svim boksačkim zaljubljenicima i boksačima dobre volje. Tamo sam svake večeri, oko ringa i u ringu. I tako već 30 godina. I nije bilo potrebe sazivati Izvršni odbor, bila je dovoljna jedna riječ i ja bih se maknuo sam, tvrrdi bivši izbornik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.