Filip Hrgović dužan pola milijuna eura izborniku, javni novac za privatne poslove

Srijeda, 25. rujna 2019. 09:41 Napisao/la  SC

Pitali smo ga koliko novca traži, rekao je 500 tisuća eura. Filip je pristao potpisati ugovor kojim se obvezuje da će mu u budućnosti taj novac isplaćivati od svoje zarade, kaže Hrgovićev otac

Hrgović i Pijetraj
Hrgović i Pijetraj

 

Leonard Pijetraj žestoko se obračunao s Filipom Hrgovićem i Željkom Mavrovićem, izbornik boksačke reprezentacije verbalno je napao najboljega hrvatskog boksača i direktora boksačke reprezentacije.

Obojicu je trenirao, posebice je bio prisan s Hrgovićem kojega je doveo do vrha amaterskog boksa.

Povod za napada su kriteriji za nastup na OI, Pijetraj smatra da Hrgović mora u ringu izboriti nastup na OI što znači da bi se morao birit protiv Marka Miluna, njegovog novog štićenika.

Sukus verbalnog obračuna nije boks nego poslovni interes u boksu.

- Laž je da Pijetraj boksače trenira besplatno, to je strašna laž. Trenira ih besplatno dok ne zarade prvu kunu. Od prvog dana u karijeri Filip mu je davao 30 posto od svih primanja, to nije besplatno. Davao mu je 30 posto namjenskih sredstava koje kao stipendist HOO-a i kandidat za olimpijsku medalju prima za opremu i vitamine. Recite mi, kako je to moguće, postoji li neka kontrola u ovoj zemlji? Mi naše greške ne demantiramo, potpisali smo desetogodišnji ugovor s Pijetrajem. Naša pogreška i mi ćemo ju platiti. Ali on ne želi nagodbu pa je slučaj sada na sudu. Smatram da je današnja press konferencija Pijetrajeva osobna sramota, kaže za Index Hrgović senior, koji tvrdi da su se Pijetraj i njegov sin razišli zbog novca:

- Počelo je još 2012. godine kada je Pijetraj ostavio Filipa u Kazahstanu na aerodromu nakon turnira. Moj sin nije znao da ne može nositi zaradu s turnira u torbici, morao je prijaviti veći iznos gotovine. Zadržan je u zatvoru, a Pijetraj sada glumi kako nije skužio da mu nema boksača u avionu. Od kontrole na ulazu do ulaska u avion ima više od pola sata hoda. Kome on to priča? Kaže da su mu zatvorili vrata aviona pred nosom, da nije mogao ništa učiniti. Proziva mene i kaže da bi on po svoje dijete biciklom išao u Kazahstan. Ja nečije dijete ne bih nikad ostavio niti bih se bavio stvarima koje ne razumijem. Pijetraj je trener i menadžer, mogao je Filipa upozoriti na proceduru. Filip je ostao uz njega do Olimpijskih Igara u Rio de Janeiru 2016. godine, a koliko nam je poznato, tamo su se posvađali uoči ključnog meča. Što se dogodilo? Posvađali su se, na meč su krenuli u dva odvojena autobusa. Jednostavno nisu mogli više ni sekunde biti zajedno, do toga je došlo. Nakon borbe prozvao je mog sina za poraz, rekao je da nije slušao taktiku. Ni riječi nije rekao o onome što se dogodilo. Šutjeli smo i mi, bilo nam je dosta svega. Filip je nakon Rija presjekao, htio se nagoditi. Leo je pristao. Pitali smo ga koliko novca traži, rekao je 500 tisuća eura. Filip je pristao potpisati ugovor kojim se obvezuje da će mu u budućnosti taj novac isplaćivati od svoje zarade. No, Pijetraj je rekao da želi sve odmah, u komadu. Filip ga je molio, rekao mu je da odlazi u profesionalce i da će imati novac. Leo nije popustio, tužio nas je i sad se time bave institucije. Ne osporavamo njegova potraživanja, zaključuje Hrgović stariji.

Sve bi bilo legitimno da privatni obračun ne plaćaju porezni obveznici:

- Živimo u neuređenom sustavu pa je Leu lako prodavati maglu. Dobio je prostor, kupio pet utega i glumi da je trener. Na tržištu nikad jednu kunu nije zaradio. Kako jedan privatni klub financiran od strane ovog Grada i sportskog saveza može sklapati ugovore s boksačima koji također primaju stipendije Grada i sportskog saveza? Kako im može uzimati 30 posto novca koji im daje Olimpijski odbor? To je pitanje za ured Janice Kostelić. Pijetraj prima plaću od Boksačkog saveza, to je javni novac. Strašno je to što radi i koliko laže. Kako je moguće da potpisuje lešinarske ugovore? Uzimao je Filipu i 30 posto od iznosa koje je dobivao dok je bio u MORH-u. Hrvatski olimpijski odbor omogućio je vrhunskim sportašima da se zaposle u vojsci, to je bila lijepa gesta prema sportašima i prema sportu, svima je koristilo. Pijetraj je i od toga tražio 30 posto, tvrdi Hrgović senior.

Usput, Hrgović je danas profesionalac koji ima status stipendista Hrvatskog olimpijskog odbora i kandidata za medalju na OI.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.