EP: Hrvatska karate reprezentacija zlatna u borbama

Nedjelja, 23. svibnja 2021. 14:44 Napisao/la  SC
EP: Hrvatska karate reprezentacija zlatna u borbama

Muška karate reprezentacija u borbama, koja je nastupila u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž, postala je europski prvak na prvenstvu koje se održava u Poreču.

Posljednjeg natjecateljskog dana, Hrvatska je došla do zlata uvjerljivom pobjedom protiv Crne Gore 3:0.

- Meni je pripala ta čast kao kapetanu ekipe da otvorim prvi meč i povedem ekipu ka zlatu. Borio sam se s odličnim borcem, koji je lakši i manji od mene, tako da sam tu morao taktički odraditi. Uspio sam povesti, a prednost je bila prevelika da bi je on mogao dostići. Ne bih nikog posebno izdvajao, zahvalio bih svim dečkima jer su se svi borili srcem za Hrvatsku kao lavovi. Cilj je ispunjen, rekao je Anđelo Kvesić, kapetan momčadi.

- Kapetan je prvi meč odradio furiozno, a drugi meč je protivnik meni predao, vjerojatno je bio ozlijeđen, nisam siguran o čemu se radi. Treći meč je bila jako zahtjevan, ali Martinac je to odradio kako je trebalo. Vjerovali smo u ovo, napokon se isplatilo, rekao je Zvonimir Živković.

- Ogroman uspjeh i prvo, povijesno zlato za Hrvatsku u Hrvatskoj, ispisali smo povijest. Svi smo presretni, bilo je puno lakše od očekivanog. Prve tri ploče su pobijedile i zlato je oko vrata, izjavio je Ivan Kvesić.

Uz osvojeno zlatno odličje, u vitrinama hrvatske karate reprezentacije s prvenstva nalaze se ženska ekipna bronca u borbama te pojedinačna bronca Enesa Garibovića u kategoriji do 75 kilograma.

U parakarateu brončano odličje osvojila je Danijela Topić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.