Boksački spektakl: Manny Pacquiao i Floyd Mayweather spremno čekaju meč stoljeća

Subota, 02. svibnja 2015. 12:38 Napisao/la  SC

 Veliki se novac vrti u medijima, nUlaznice za meč planule su za 60 sekundi, mjesta uz ring prodaju i za više od 200 tisuća dolara...


Manny Pacquiao i Floyd Mayweather u noći sa subote na nedjelju (3.30 sati) bore se za naslove prvaka WBO, WBA i WBC u velter kategoriji. Iako je borba prema mnogim parametrima od koji je najvažniji novac, pompozno najavljena mečom stoljeća, ljubitelji boksa više pažnje poklanjaju apsolutnoj kategoriji. Za Pacquiaoa i Mayweathera u svijetu boksa ne vlada toliko zanimanje kao za braću Kličko, koji su izrazitom dominacijom umanjili medijsko zanimanje za boks. Činjenica je da su Manny i Floyd vratili boks na svjetske naslovnice, ako ni zbog čega a ono zbog toga što će zaraditi fantastičnih 300 milijuna dolara.

Manny Pacquiao je rođen na Filipinima u Kibaweu 1978. godine kao četvrto od šestero djece Dionisije Dapidran. Klasična priča o siromašnom djetinjstvu i boksu kao jedinoj mogućnosti za bolji život. Navodno je otišao od kuće kada je vidio da njegov otac Rosario jede njegovog psa. Prema američkom scenariju na ulicama Manile dječak je razvijao borilačke vještine braneći se od starijih dječaka, a boksom se počeo baviti tako što je lagao o svojim godinama kako bi se mogao što prije početi profesionalno boriti.

Profesionalnu karijeru počeo je sa 16 godina pobjedom protiv Edmunda Ignacija. Slavio je u prvih jedanaest borbi na Filipinima, a u dvanaestoj borbi je doživio prvi poraz kada ga je nokautirao Rustico Torrecampo. Nakon tog poraza razmišljao je o prekidu karijere. Prvu titulu osvojio je 1997. godine, a nakon toga uslijedio je njegov uspon u sam vrh svjetskog boksa. U 21. godini postao je svjetski prvak po WBC verziji u muha kategoriji, ali je ubrzo shvatio da mu borbe po Filipinima neće donijeti novac, pa se zaputio u Sjedinjene Američke Države. U SAD-u je pronašao trenera Freddiea Roacha.

Jasno, u međuvremenu je sve oprostio i svom ocu. Godine 2008. najprije odlukom sudaca porazio Marqueza, a potom je devet mjeseci kasnije sudac prekinuo njegovo iživljavanje na legendarnom De La Hoyi, kojeg je Pacquaio poslao u mirovinu.

Mayweather je godinama izbjegavao okršaj s Mannyjem, Afroamerikanac se sjajno uklapa u medijski kliše o bahatim, priprostim boksačima iz geta. Veliki se novac vrti u medijima, na vaganju se u publici pojavio legendarni Mike Tyson, kojega su navijači opsjedali čitavo vrijeme što je zvijezdi boksačkog sporta u jednom trenutku počelo iči na živce. Naime, jedan od navijača htio se slikati s Iron Mikeom da bi ga ovaj odgurnuo laktom i prostrijelio pogledom. Navijač je odmah shvatio kako nije riječ o šali i nije nastavio provocirati Mike te je mirno stao iza legende.

Ulaznice za meč planule su za 60 sekundi, mjesta uz ring prodaju i za više od 200 tisuća dolara, Manny je navodno samo platio 4,5 milijuna dolara za 900 ulaznica... Brojke i priče najavljuju istinski spektakl...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.