NA RUBU PAMETI

Kišerlovski kažnjen jer je na biciklu usporavao promet!

Nedjelja, 24. lipnja 2012. 21:46 Napisao  Marko Babić

Policiju više ne poštujem. Kakav je to sustav koji bezrezevno vjeruje policajcu?, pita se Robert Kišerlovski

Robert Kišerlovski punom se parom priprema za Tour de France koji počinje u subotu, uz vrućine koje lako podnosi, najboljeg hrvatskog biciklista iz takta je izbacilo - hrvatsko pravosuđe. Robert Kišerlovski izgubio je sudski spor iz 2009. godine kada su ga policajci zaustavili u Bakarcu, te su njega i kolegu Bojana Rafaja optužili da su za vrijeme treninga vozeći po Jadranskoj magistrali kod  Bakarca stvorili kolonu. Presuda je pravomoćna, a Kišerlovski bi morao platiti 600 kuna kazne.

- Razočaran, ne mogu opisati koliko sam razočaran, rekao je ljutito Robert Kišerlovski.

- Kakva kolona?  Niti smo nas dvojica vozili u paru, a mi smo bili ti koji smo prestizali kolonu. Pa svi znaju kakve kolone znaju nastati na toj cesti. Mi nismo imali veze s time, dodao je Kišerlovski.

- Nije problem u novcu, to je valjda svima jasno. Pravosuđu više ne vjerujem, kaznu ne namjeravam platiti. Kakav je to sustav u kojem se bezrezevno vjeruje policajcu, a građanin kao da nema pravo glasa? Kakva je ovo država, ne mogu vjerovati. Ako treba idemo na detektor laži. Mislio sam da na sudu treba govoriti istinu, ustvrdio je Kišerlovski.

- Iako će to grubo zvučati, policiju više ne poštujem. Ponavljam, kaznu ne namjeravam platiti. Ma da je 50 kuna, ne dam. Stvarno sam razočaran, ispalo je da sam krivac jer sam mlad na cesti, pa kao ne znam što radim. Ni sam ne znam koliko kilometara sam prošao, što na bickli, što kao vozač i nisam imao niti jednu prometnu nesreću. Ako napravim prekršaj, onda platim kaznu. Ljudima se ovo stalno događa, da ovise samo o riječi policajca na sudu, pa što je s našim iskazima? Što bi bilo da sam optužen za neko teže djelo?, ustvrdio je Kišerlovski.

- Na kraju je policajac rekao da sam bio drzak. Pa kako da ne budem drzak kada me lažno optužuju i tretiraju kao balavca. Kako neću biti ljut kada neki ljudi svoje frustracije liječe na krivim mjestima? Ne mislim ovo tek tako pustiti, zaključio je Robert Kišerlovski.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.