Lance Armstrong ostao bez sedam titula koje je osvojio na Tour de Franceu

Petak, 24. kolovoza 2012. 08:27 Napisao/la  SC

Armstrong se ponovo našao na meti istraga zbog optužbi o uzimanju dopinga, a nakon što je izjavio da neće sudjelovati u toj istrazi jer ju smatra nepravednom i nepristranom

Lance Armstrong ostao je bez svih sedam titula na Tour de Francu nakon što je odbio sudjelovati u procesu Američke antidopinške organizacije! Naime, Armstrong se ponovo našao na meti istraga zbog optužbi o uzimanju dopinga, a nakon što je izjavio da neće sudjelovati u toj istrazi jer ju smatra nepravednom i pristranom, USADA je najavila da će američki biciklist ostati bez svih titula i doživotno mu je zabranila sudjelovanje u biciklističkim natjecanjima. Drugi dio kazne neće previše pogoditi Armstronga koji je već u mirovini, ali gubitak sedam pobjeda na Tour de Franceu je veliki udarac. Za službeno oduzimanje naslova na Touru treba pričekati potvrdu Međunarodne biciklističke federacije (UCI).

- Svaki čovjek u životu dođe do točke kada mora reći: Sada je dosta. Ja sam došao do tog trenutka, rekao je Armstrong ustvrdivši da mu USADA nema pravo oduzeti naslove.

USADA je u lipnju službeno optužila Armstronga za sustavno dopingiranje tijekom karijere, a Amerikanac je odbacio sve optužbe iako je sve više njegovih klupskih kolega progovorilo o stvarima koje su se događale za vrijeme najvećih uspjeha.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.