Giro d'Italia: Robert Kišerlovski 28. u 14. etapi s tri i pol minute zaostatka

Subota, 24. svibnja 2014. 18:05 Napisao/la  SC

U ukupnom poretku Kišerlovski je zadržao deseto mjesto, ali sada za vodećim Rigobertom Uran Uranom (57:52:51) zaostaje pet minuta i 13 sekundi.

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski, član Treka, osvojio 28. mjesto u četrnaestoj etapi od Agliè do Oropa u dužini od  164 kilometara. Kišerlovski je na cilj stigao s 3:36 minute zaostatka za pobjednikom Talijanom Enricom Bataglinom (Bardiani-CSF, 4:34:41 sata).

Četrnaesta etapa svela se na kraju na sprint između Enrica Battaglina i Darija Catalde, a na kraju je Bataglin imao više snage. Sjajan je bio Slovenac Jan Polanc koji je u završnici bio na čelu kolone od četiri vozača, ali nije imao dovoljno snage da ostane u borbi do kraja, te je zauzeo četvrto mjesto.  Etapu je obilježio strmi posljednji uspon koji je na kraju slomio Nizozmeca Alberta Timmera koji je u završnih nekoliko kilometara ušao s tridesetak sekundi prednosti pred najbližim pratiteljima.

U ukupnom poretku Kišerlovski je zadržao deseto mjesto, ali sada za vodećim Rigobertom Uran Uranom (57:52:51) zaostaje pet minuta i 13 sekundi.

U nedjelju je na rasporedu etapa od Valdenga do Montecampionea u dužini od 225 kilometara od čega posljednjih 20 kilometara otpada na još jedan težak uspon.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.